2 Ekim 2011

Her Şeye Rağmen Lider – Fenerbahçe:4 İstanbul BB: 2




3 Temmuzdan bu yana madden ve manen çok büyü kayıplar yaşadı Fenerbahçe. Camia olarak ve teknik ekip olarak bu durumu en uygun düzeyde çok iyi yönetti. Manevi kaybı tam tersine çevirip itici bir güç yaptı. Aykut Kocaman ve ekibi de dağılan takımı elinden geldiğince mevcut şartlara direnebilecek şekilde tekrardan şekillendirdi. Bu süreçten sonra Fenerbahçe dünkü maçını kazanarak, 5. Haftayı lider olarak bitirerek yukarda yazdıklarımızı doğruladı.

Sakatların takıma dönmesi Aykut Kocaman’a hem avantaj hem de dezavantajlar yarattı. Zaten bu şartlar maçta iki farklı devre oynanmasına neden oldu. İBB çok hırslı ve ne yaptığını bilen bir takım. Kolay kolay baskıya boyun eğmeden çok dikkatli oynadı ve Fenerbahçe’nin pas yollarını tıkadı. Aykut Kocaman’ın –desteklediğim kararlarından birisi- Orhan-Gökhan kanat varyasyonu ve Mehmet Topuz’u sağ kanata kaydırma düşüncesi sakatlıktan çıkan iki oyuncunun alışık olmadıkları yerlerde sırıtmasına neden oldu. Buna Stoch’un da kötü oyunu eklenince ileride çoğalamadı Fenerbahçe. Takım ne yapacağını bilmez oynadı. Cristian’ın mükemmel oyunu olmasa ilk yarı ciddi sorunlarla karşılaşabilirlerdi.

Takımın paslaşamadığını gören Aykut Kocaman Orhan’ı ve Semih’i çıkartıp, Gökhan’ı sağ bek’e, Sezer’i ortaya, Bienvenu’yu ise forvete sürünce takım bir anda pas yapmaya başladı ve ileriye daha iştahla gitti. Bir anda 3 gol buluverdi takım. Maç içinde konsantrasyon kaybından dolayı iki gol yense de maçın en iyi adamı Cristian maçın skorunu belirledi.

Aykut Kocaman çok iyi tanıdığı ve çok iyi anlaştığı oyuncularıyla istediği gibi oynuyor. Kötü giderken yaptığı değişikliklerle takımı bir anda canlandırabiliyor. Tribünlere bu konuda bir güven aşıladığı kesin. Adam olmaz denen birçok futbolcunun yüksek kalite ve performansta oynaması gerçekten güven verici. Orhan-Gökhan kanadını sene başında deneyeceğini söylemiştik ve olumlu da olacağını düşünmüştük ancak dün çok verimli olamadılar. Zamanla oturacağını düşünüyorum. Orhan’ın bazı çekinceleri, Rakibin savunma oyuncularının Gökhan’a konsantre olması ve bunun Gökhan’ın oyununu bozması, bu ikilinin oyununu etkiledi. Zamanla oturacağını düşünüyorum. Aykut Kocaman bu oyuncularla devam etmedi ve 3 puana yöneldi. Sezon içerisinde bu uyumu oturtacağını düşünüyorum. Mehmet Topuz’u orta sahada kullanmak istiyor çünkü Emre’ye alternatif yaratmak istediğini belli ediyor. 

Cristian için ayrı bir paragraf açmak lazım. Aykut Kocaman ona güveniyor. İkili tüm sorunlarını artık aşmış bir vaziyette ve işlerine konsantre olmuş vaziyette. Cristian’da dün Aurelio’yu gördüm. Ziegler ileri çıktığında yerini oldurdu, defansın arkasına sarktı, atağa kalktı. Oyunu iki yönüyle oynamaya çalıştı. Bu konsantrasyon ve çalışma ile vazgeçilmez olacağını düşünüyorum.

Stoch kötü oynadı dün akşam. Gol atması kötü oynadığını değiştirmez. Stoch’un tipik hareketleri var ve çok bencil oynuyor. Bunu kendini ispat etme psikolojisi ile yapmış olabileceğini düşündüm. Gol attıktan sonra paslaşmaya başladı ve Gökhan’a attırdığı golde içeriye girip ortaya çıkarması bunu düşünmeye itti beni. Stoch’un bu psikolojisini anlıyorum ancak Caner çok formda. Oynamak için gol atmasına gerek yok. O kanatta basit işler yapsa ve top kaybetmese zaten vazgeçilmez olacak. Caner çok basit oynuyor ve Alex’in desteğini alıyor. Alex’den desteğini alınca skora da etki ediyor. Bakıyorum Stoch ayağına ne zaman topu alsa Alex Caner’e verdiği katkının yarısını bile vermiyor. Çünkü sahadaki herkes biliyor ki top Stoch’da iken topu eziyor. Pas vermiyor ve dikine gidip bir anda sağa çekip kötü bir şut çekiyor. Ne zaman ki bu düşüncesini bıraktı golden sonra, rahatladı, rakibini şaşırttı içeri sürüşlerinde. Aykut Kocaman’ın elinde Dia ve Caner gibi iki adam var. Stoch’un sakin olmayı ve basit oynamayı öğrenmesi lazım artık.

Semih’in hala güçlenmesini bekliyoruz. Mental olarak bunun artık zor olduğunu düşünmeye başladım. Bienvenu’nun ilk 11 başlayıp takıma alışması lazım. Semih’in sonradan oyuna girmesi daha etkili oluyor. Takıma bu şekilde daha çok katkı veriyor. Çok iyi bir golcü, golü kokluyor ancak vücudu bazı şeylere izin vermiyor.

İlerleyen haftalar bakalım neler getirecek. Takım şu an çok iyi konsantre olmuş durumda.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...