2 Haziran 2012

Basketbol Şubesinde yeni yapılanma hızlı başladı


Fenerbahçe Basketbol Şubemizde, Aydın Örs'ün istifasıyla boşalan Genel Koordinatörlük koltuğuna Kemal Dinçer getirildi. Kulübümüzün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Altyapımızda başladığı basketbol kariyerinde uzun yıllar formamızı giyen Kemal Dinçer, Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü olarak camiamızda görev almaya devam edecek. Büyük Fenerbahçe Ailesi’nin bir parçası Sayın Kemal Dinçer’e hoşgeldin diyor; başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Kemal Dinçer eski bir basketbolcudur. Fenerbahçe Basketbol Takımının efsane oyuncularından Altan Dinçer’in oğlu. Basketbola Fenerbahçe altyapısında başlamış ve uzun yıllar Fenerbahçe formasıyla mücadele etmiştir. 1991 yılında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın kazandığı ilk lig şampiyonluğunda da kadromuzda yer almıştır. Basketbolu; başladığı yerde yani Fenerbahçe'de bırakmıştır. 2001-03 yılları arasında Fenerbahçe Profesyonel Futbol A Takımımızda menajerlik görevini üstlenmiştir. Kemal Dinçer ayrıca TBF ve TFF'de de çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yapmıştır. 

Basketbol Şubemizde Aydın Hoca'nın yerine göreve getirilmesi belki akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden olabilir. Aydın Örs kadar tecrübeli, deneyimli ve basketbolun teknik boyutunu iyi bilen biri olduğunu söyleyemeyiz ancak  yönetici vasfı açısından hiçte yadırganmayacak bir bilgi ve deneyime sahiptir. Fenerbahçe Basketbol Şubesine Aydın Örs'ten sonra idari anlamda görev yapabilecek belki de tek kişidir. Hem basketbolun içerisinden gelmesi hem de yönetici vasıflarının güçlü olması Kemal Dinçer'in günümüz şartlarında ne kadar doğru bir karar olduğunun göstergesidir. Benim en büyük temennim; Aydın Hoca'nın karşılaştığı muameleyle karşılaşmasın. Bu kez görev tanımına uyan tüm haklar -kısıtlanmadan- kendisine verilmiş olsun. Kemal Dinçer'e yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah onun koordinatörlüğünde Fenerbahçe Basketbol Şubesi (özellikle Erkek Basketbol) hedeflenen başarılara  artık ulaşır.

Bu yeni yapılanma ile ilgili gelen birkaç bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe'de yeni yönetim kurulu seçilmesine rağmen henüz görev dağılımı yapılmadı. Yani şu anda Semih Özsoy vekâleten basketbol şubesinin sorunlarıyla ilgileniyor. Ancak şubede konuşulanlara göre Fenerbahçe Ülker (basketbol şubesinin tamamı değil) yeni yönetimde yer alan İsfendiyar Zülfikari’ye bağlanacak. Yani Fenerbahçe Ülker'den İsfendiyar Zülfikari doğrudan sorumlu olacak. Bunun ne zaman ve ne şekilde olacağı, İsfendiyar Zülfikari’nin görev tanımının ne olacağı henüz belirsiz. Bu konu netleşirse yine sizlere bilgilendirme yaparım. 

Son olarakta coach arayışlarına değinelim. Bildiğiniz üzere Messina ile daha önce çok büyük ölçüde anlaştığımız yazılmıştı. Bunu da buradan sizlerle paylaşmıştım. Ancak Messina'nın yüksek ücret talep etmesi bu anlaşmayı zora soktu diyebiliriz. Fenerbahçe Ülker'in yeni hocası bana göre Yunanistan'daki final serisinde karşılaşan iki coach'tan biri olacak. Her ikisiyle de görüşmeler sürüyor. Hangisi gelir derseniz o konuda net bir yorum yapamam. Ama büyük olasılıkla yeni coach önümüzdeki hafta (Bu akşam Yunanistan ligi final serisi sonlanıyor) açıklanacak. Hocanın açıklanmasının hemen ardından ise transfer çalışmaları başlayacak. Yerli oyuncu transferiyle ilgili gelen ilk bilgiler Birkan Batuk'un gelecek sezon büyük ihtimalle formamızı giyeceği yönünde. Sözleşmesi biten oyuncularla ilgili son kararıda yeni coach kendisi verecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...