26 Ekim 2010

Geç Kalmadan Müdahale Edilmeli


 1998-1999 Fenerbahce Kadrosu

“...Fenerbahçe gibi bir takımı çalıştırdıktan sonra her yerde, her şekilde, her eleştiriyi kaldırırsınız!”

Diyordu bir röportajında Joachim Löw

Fenerbahçe’nin harcadığı teknik adamlardan en sevileniydi. O dönemi hatırlayanlar hala iç geçirerek Joachim Löw’ü anarlar. Fenerbahçe’ye o dönem çok iyi bir futbol oynatıyordu. 9 maçlık galibiyet serisi yakaladıktan sonra art arda gelen sakatlıklar sonucu şampiyonluğu kaybetmiştir ve o müthiş değirmen onu da öğütmüştür.
Aykut Kocaman mutlaka inceliyordur ancak herkes Aykut Kocaman’ı Rıdvan Dilmen dönemiyle veya Zico dönemiyle kıyaslamaya çalışıyor. Ancak Aykut Kocaman’ın incelemesi gerektiğini düşündüğüm dönemdir Joachim Löw’lü Fenerbahçe dönemi. Kadro dışı bırakılan futbolcular, oynanan futbol, yaşanan sakatlıklar, kadro yapısı…

Not: istatistiki bilgiler mackolik.com adresinden alınmıştır.

Her sezonu incelemeli elbette ki Aykut Kocaman, bilgi nerede olursa olsun ulaşmalı, araştırmalı ancak son yaşanan sakatlıklardan sonra kendisine en yakın sonu gördüğüm dönem Löw dönemidir. Yaptıkları, yapacakları herkesin gözünde bir hiç olur ki en çokta o koyar Aykut Kocaman'a.

9 maçlık galibiyet serisinden sonra Samsun ve Karabük maçında hakemler tarafından katledildi. Samsunsporlu Vural’ın Metin Diyadin’in ayağını kırıp kart görmemesi ve bunun üstüne Fenerbahçe’nin maçı 10 kişi bitirmesi, sonraki hafta Karabük’te bariz 2 penaltısı verilmemesi ve maçın 0-0 bitmesi süreci başlattı ve bir şeyleri değiştirmeye çalışan Löw’ün sonu oldu o sezon. Sakatlıkların ardı arkası kesilmedi ve her şeye rağmen dik duran Löw, acımasız eleştiriler arasında gönderildi.

Maalesef 3 haftadır yaşanan sakatlıklardan sonra bir şeyleri değiştirmeye çalışan Aykut Kocaman’ın da belini bükmeye başladı. Selçuk’un talihsiz! Bir pozisyonda diz bağlarının kopması, Özer’in talihsiz! bir pozisyonda ayağının kırılması, Niang’ın talihsiz! bir pozisyonda kaburgalarındaki kaslarda yırtık olması ilerde de bu talihsizliklerin yaşanacağını gösteriyor. Bu ülkede talihsizliklr bitmez.

Aykut Kocaman, geçen hafta Konya maçından önce nazikçe bir tepki koydu. Ancak bu sakatlıkların sonu gelmeyecek gibi duruyor. Yarın Metin Diyadin gibi başka futbolcularında futbol hayatlarının bitirildiğini izleyebiliriz. 

Aykut Kocaman, mutlaka o dönemi incelemeli, Fenerbahçe camiası da o dönem yaptığı hatayı tekrar hatırlamalı. Geçmişten alınacak dersler Aykut Kocaman’ı başarıya giden yolda daha kararlı ilerlemesine yardım olacaktır. Yeni şeyler denemeli, değişimi hedeflemeli mutlaka ancak geçmişte ki yapılanları da unutmamalı.

Abdullah Aksoğan

2 yorum:

constantinache dedi ki...

kesinlikle doğru bir tespit, fakat yanılmıyorsam 99'daki Samsun maçında Metin Diyadin'i sakatlayan Vural'a sarı kart verilmişti.

Unknown dedi ki...

Ben verilmedi diye hatırlıyorum biraz araştırma yaptım verilmediğine dair bir kaç kişide yorum yaptı da tabiki işin komik tarafı kırmızı görmemesi veya sarı görmemesi değil adamın futbol hayatını bitirmesine rağmen kimse o sezon istanbulsporlu güven'e gösterilen hassasiyeti göstermemesi oldu

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...