4 Ekim 2010

Selçuk Şahin’in Sakatlığı ve Fenerbahçe Üstünde Etkisi


Gençlerbirliği maçında talihsiz bir sakatlık geçirdi Selçuk Şahin ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Resmi bir açıklama yapılmasa da Selçuk Şahin’in yapılan ilk kontrollerde dizdeki iç yan bağlantılarının koptuğu yönünde bilgiler var. Net bir açıklama resmi sitede yapılmasa da aynı sakatlığa sahip Uğur Boral’ın 6-7 aydır futbol oynayamadığını görüyoruz. Selçuk Şahin’de büyük ihtimal uzun bir müddet takımda ki yerini alamayacak.

Fenerbahçe’de kendini geliştiremeyen ve uzun yıllar kalan ender futbolculardan birisidir Selçuk Şahin. Geçen sene son 10 haftada gösterdiği yüksek performans sonucu Fenerbahçe’yi uzaklaştığı şampiyonluk yarışında tekrardan potaya sokarak Fenerbahçe kariyerinde ki en büyük çıkışı yapmıştır.

Selçuk Şahin’in yokluğu Fenerbahçe’yi nasıl etkiler?

Mücadele etmeyen bir yapısı olduğu için ve kusursuz paslaşmadığı için kısa vadede etkileri olumlu olmayabilir ancak uzun vadede Fenerbahçe için çok daha olumlu bir durum olacağı kesin. Fenerbahçe’de her kesimin hem fikir olduğu bir konu var, Emre gibi ikinci bir orta saha oyuncusu olsa bu takım maçlarda daha çok mücadele eder ve takım olma yolunda büyük bir adım atar. 



Selçuk Şahin ve Emre birbiriyle aynı tarz oyuncular mı?

Neredeyse birbirleriyle zıt denecek kadar farklı özellikleri var.  Fenerbahçe’nin o bölgede oynayan adamdan beklentileri en az Emre’nin futbol özellikleri ile birebir örtüşüyor.  Selçuk Şahin’in sakatlığının Fenerbahçe’ye sağladığı en büyük dezavantaj, o bölgeye geçecek oyuncunun takıma alışma süreci olacaktır. Ancak uzun vadede o bölgede daha mücadeleci ve yetenekleri daha yüksek birisi konulduğunda daha iyi bir Fenerbahçe izleyeceğimiz kesin. 

Yabancı sınırı dolayısıyla Aykut Kocaman o bölgede Türk oyuncular düşünecektir. 

Milli maç arası Aykut Kocaman’ın o bölgede arayışlarını bulabilmesi için güzel bir boşluk yarattı. Fenerbahçe bu boşluğu doğru oyuncularla doldurabilirse uzun vadede fayda sağlar.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...