6 Ekim 2010

Milli Takım’ı Kim Yönetiyor?


 A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk futbolcuların sorununu anlattı.

Futbolcu seçimleri, takımların kamplarda ve seyahatlerdeki organizasyon biçimi, yetkili kişilerin yaptığı açıklamalar derken artık iyiden iyiye bu takımı kimin yönettiğini merak etmeye başladım. Milli Takımlar baş sorumlusu Guus Hiddink diyorsunuz içinizden ancak bu takımı Hiddink yönetiyor olamaz. 

Fatih terim döneminde yapılan yanlışlıkları aynen devam ediyor. Kendi takımlarında oynamayan futbolcular çağırılıyor. Kendi takımlarında fiziki açıdan kötü düzeyde olan futbolcular çağırılıyor, performans açısından patlama yapılan isimler çağırılmıyor, eksik bölgelerimizi kapatabileceğimiz gurbetçi futbolcular hala ve hala elden kaçırılıyor, en önemlisi milli duygular son derece çirkin bir şekilde istismar ediliyor. 

Bunları Guus Hiddink yapıyor olamaz. Özellikle son röportajından sonra bunu Hiddink’in yapmayacağı apaçık ortadayken bu kötü duruma kayıtsız kalınmamalı.

Birileri çıksın ve açıkça söylesin Guus Hiddink kime eğitim veriyor?

Oğuz Çetin’e mi, yoksa başka birine mi?

Eğer ki bu eğitimi alan kişi Oğuz Çetin ise veya her kim ise ve milli takımı bu şekilde yönetecek ise bu takım hiçbir zaman maçlara konsantre olarak çıkamaz. Çünkü siz bir ülkeyi temsil ediyorsunuz ve adalet terazinizi çok iyi ayarlamak zorundasınız. 

Milli takımda çok doğru işler yapılmıyor. Daha başka sorunlarda var Mahmut Özgener önderliğinde yapılan çok büyük hatalar var ancak o konulara şu an girmenin bir manası yok ancak Milli Takımları yöneten Hiddink’in kulüplerle olan ilişkisi skandal durumda ve kariyerinde yapmadığı oyuncu seçimlerini burada yapıyor. İşte o zaman akıllara şu soru geliyor

Bu takımda Hiddink’in görevi ne?

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...