1 Ekim 2010

STSL 7. Hafta Fenerbahçe – Gençlerbirliği

 

Fenerbahçe için çok önemli bir maç olacak. Bu sene Kayseri, Trabzon, Beşiktaş, Bursa ve Galatasaray çok formdalar. Diğer takımlarında bu takımlarla arasında bir kalite farkı var. Zaten Fenerbahçe bu grupta saydığımız takımlarla yaptığı maçlarda organize olmakta zorlandığını gördük. Diğer maçlarda da kontrolsüz anlar yaşandı.

Fenerbahçe’nin, Galatasaray ve Bursaspor maçlarından önce yapacağı bence en ciddi sınav olacaktır Gençlerbirliği maçı. Thomas Doll’un öğrencileri kontrollü futbol oynuyorlar. Sert ve Katı bir savunma ile oynayacaklardır bu maçta. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa, Antalya gibi fark attığı maçlarda ki gibi kontrolsüz rakip kaleye inemeyecektir. Takım halinde organize gelme konusunda iyi bir sınav verecektir Aykut Kocaman’ın öğrencileri. Beklere ve Orta Sahaya çok iş düşecektir.  Çünkü ileride Alex, Niang ve Dia yalnız kalacaklarsa işleri çok zor olacaktır. Ancak destek alabilirlerse Fenerbahçe için güzel bir sınav olacaktır.

Ayrı bir parantez’de savunma için açmak lazım. Gençlerbirliği kontra ataklarla veya uzaktan şutlarla şansını deneyecektir. Bu yüzden defansın ve uzaktan şutlarda Volkan ve rakibi karşılayacak orta saha oyuncularının çok dikkatli olması gerekiyor. 

Futbol’un ön plana çıktığı bir maç olması dileğiyle

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...