6 Ekim 2010

Mesut Özil’in Suçu Ne?


 İşte Mesut Özil'in hayalindeki takım!

Mesut Vatan haini mi?

Türkiye’ye gol attığında sevinecek mi?

Türk milli takımını kişisel çıkarları için reddetti mi?

Türkiye, aylardır bu konularla çalkalanıyor. Özellikle 1 haftadır Mesut Özil üstünden siyaset yapılıyor. Sahada kazanmaya çalışmak yerine masa başında maç kazanmaya çalışan sözde Türkler, Mesut Özil’i vatan hainliğiyle suçluyor.

Türkiye Cumhuriyeti gün geçtikçe garip bir ülke olmaya başladı. Adalet sisteminde büyük boşluklar, Ekonomik sıkıntılar, Eğitim skandalları, Siyasi rejimde büyük bir kargaşa ve saymadığımız onlarca sebep yüzünden pasif bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. 

Avrupa’da milyonlarca gurbetçi vatandaşımız var. Bu insanlar vatanlarından büyük bir hüzün içinde, ekmek parası için veya yaşadığı dramatik olayların yarasını kapatmak için bu ülkelere gidiyorlar. Ülke olarak refaha ulaşmak için hiçbir hamle yapılmıyorken, siz yarattığınız bu canavar’ı vatan hainliğiyle suçlayamazsınız!

Mesut Özil’e vatan hain’i derken önce 87 yıllık geçmişine bakacaksın ve o çocuğu anlamaya çalışacaksın. Mutlaka Mesut Özil gibi davranmayacak olanlarda vardır. Mesut Özil’in milli takımı seçmemesi ne kadar büyük bir yanlışsa, Mesut Özil’i o ülkede yaşamaya zorlayanlar ve her şeye rağmen Mesut Özil’i Türk Milli Takım’ına kazandıramayanlarda o kadar büyük bir yanlış içindedirler.

Bu konuların gündeme gelmesi olumlu ancak bakıyorum da bazı futbolcuların açıklamaları ve ülke basının yaptığı haberler bu ülkenin kaderinin hiçbir zaman değişmeyeceğini gösteriyor. Tamamen bencillik kokan, ucuz milliyetçilik hareketleriyle dolu, Türk milletine yakışmayacak açıklamalar dolaşıyor. 

Mesut Özil, Türkiye Cumhuriyeti’nin yarattığı bir canavardır. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olur Türk futbolunda. Türkiye futboluna büyük bir etki yapma şansını elinde tutuyor. Milli takımdakilerin bile yapamayacağı büyük bir etkiyi yapmak üzere. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...