2 Ekim 2010

Ligin Favorisi Yok - Fenerbahçe: 3 Gençlerbirliği: 0


 
Aykut Kocaman şunu çok iyi gösterdi ki işine karışılmaz ise belki çok önemli işler yapmayabilir ancak oyuncularına çok daha iyi hükmedebilir. Aykut Kocaman, teknik direktör olduğundan beri koşmayan, istediklerini yapmayan, takım içinde huzursuzluk çıkaran oyuncuları bu takımdan uzaklaştırdı. Gerektiğinde istediğini yapmayan Stoch’u da kesmesini bildi. Fenerbahçe’nin en büyük sorunu kondisyon ve yardımlaşma diyorduk ve bu maçta yardımlaşma sorununu yavaş yavaş çözdüklerini gösterdiler. 

Gençlerbirliği çok sert oynuyor.  Bu tarz büyük takımlara karşı uyguladıkları taktik şablonu bu oluyor genelde. Ancak karşılarında çok istekli bir Fenerbahçe ve omuz omuza mücadele etmekten korkmayan oyuncular bulunca işleri zorlaştı. Zaten baskıda golü getirdi. Bu tarz takımlara karşı beklenmeyen adamların yardımları çok önemli yer taşıyordu ki Caner bekten çıkıp güzel bir orta keserek Fenerbahçe adına golü hazırlayan isim oldu. Defansif anlamda kusursuz oynamasının dışında bu artısı Fenerbahçe’ye golü kazandırdı.

Fenerbahçe yıllar sonra özlediği forvete kavuşmuş gibi görünüyor. Niang, çok iyi yer tutuyor, mücadele ediyor, hızlı, adam eksiltebiliyor ve en önemli özelliği geriye gelip üstündeki baskıyı dağıtabiliyor. Takım arkadaşlarıyla da çok kıza zamanda çok iyi anlaştı. Hücum gücünü artıran Niang değil tabi ki ancak yapılan hücumun sonuca ulaşmasında etkisi çok büyük. 

Defansta Yobo çok iyi bir maç çıkardı. Aslında geri dörtlü bir pozisyon dışında genelde hata yapmadı. Gençlerbirliği çok iyi hücum edemeyen bir takım. Bu yeterli bir sınav değildi onlar için ancak topu oyuna iyi soktular. Gökhan Gönül, Caner ve Yobo oyunu çok iyi yönlendirdiler geriden. Bu Fenerbahçe için çok önemli bir artı çünkü bu tarz kapanan takımlara karşı geri dörtlünün oyuna katkısı çok önemli.

Fenerbahçe orta sahası sonunda mücadele etmeye başladı. Mehmet Topuz, Emre, Dia ve zaman zaman basması gereken yerde Alex mücadele ederek Gençlerbirliğili oyunculara meydan okudular. Bu mücadeleyi bir tek Selçuk’ta göremiyoruz. Fenerbahçe’nin de zaten en büyük sorunu şimdilik o olarak gözüküyor. O bölgeye Emre gibi bir orta saha buldukları vakit daha mücadeleci bir takım olacaklardır. Zaten bu orta sahanın yapması gereken ilk şey mücadele etmek ve yardımlaşma olmalıdır. Detaylara mutlaka girilecektir ancak bu temeli sağlam yapabilirlerse diğer şeyleri çok daha kolay yapacaklardır.

Bu maç şunu gösterdi ki bu ligin favorisi yoktur. Fenerbahçe 10. Haftadan sonra bu senenin en formda rakiplerini geride bırakmış olacak ve önü biraz daha açık. İbre biraz daha dengeye gidiyor.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...