7 Eylül 2011

Can Maxim Mutaf ve Kerem Hotiç Kiralandı


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın alt yapısında yetişen ve A Takıma kadar çıkan iki genç oyuncumuz Can Maxim Mutaf ve Kerem Hotiç tecrübe kazanmaları için kiralandı.

1991 doğumlu olan Can Maxim Mutaf, 1 sezon boyunca Beko Basketbol Ligi Ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediye'ye kiralandı. Henüz gelişme sürecinde olan ve bu nedenle takımımızda fazla forma şansı bulamayan Maxim Mutaf, hem tecrübe kazanmak hemde kişisel gelişimi için daha fazla süre alabileceği bir takıma kiralandı. Can Maxim, büyük beklentilerimizin olduğu ve gelecek için basketbolseverlere güven veren bir oyuncu. Bu onun için büyük bir şans.

1993 doğumlu bir diğer genç oyuncumuz Kerem Hotiç ise Türkiye 2. Basketbol Ligi Takımlarından Daruşşafaka'ya kiralandı. Gelecek için yatırım yaptığımız bir başka oyuncu olan Kerem, bu şansı iyi değerlendirmeli ve atış ritmini kontrole sokmalı. Bir maç harikalar yaratırken, bir başka maçta yokları oynayan bir tarzda değil, devamlılığı olan bir şutör olmalı. Bunun içinde 2. ligde tecrübe kazanması onun adına çok yararlı olacak. "Bir basketbolcu için en iyi antrenman maçtır" sözü çok doğru. Kerem'in saha görüşü çok iyi tek sorunu düzenli şut atamaması. Bunuda oynadıkça kapatacaktır.

Her iki oyuncumuzada yeni takımlarında başarılar diliyorum. Umarım 1 sezon sonra tekrardan takıma döndüklerinde şu anki durumlarından çok daha iyi bir şekilde olurlar. Sonuçta onlar Fenerbahçemizin geleceği. Basketbol altyapımız çok sağlam olan bir takımız. Geçmişte İbrahim Kutluay ile başlayan, günümüzde Enes Kanter, Doğuş Balbay, Hakan Demirel, Berkay Candan, Can Maxim Mutaf, Kerem Hotic ve Erbil Eroğlu ile devam eden bir zengin oyuncu potansiyalimiz var. Bunu iyi değerlendirmeliyiz.. Hem Can Maxim'den hemde Kerem'den büyük beklentilerimiz var. Sakatlık sorunu yaşamadan, iyi bir sezon geçirmeleri dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...