13 Eylül 2011

Seri Devam Ediyor! Fenerbahçe:1 Orduspor:0




Fenerbahçe’nin Maç öncesi çok önemli eksikleri vardı. Orduspor karşısında zorlanacağını düşünüyorduk ancak son olayların etkisiyle ciddi bir duruş sergileyeceğini de göz ardı etmedik. Geçen seneki kadroya göre daha yetersiz bir kadro ile çıktı Fenerbahçe ve saha içinde gösterdiği tepki ile maçı almasını bildi. Durumu öyle bir hale getirdiler ki 2 sezonlu bir ligin 3. devresinin 35. Maçını oynuyor havasındaydı futbolcular. 

Aykut Kocaman geçen sezonun ikinci yarısında takıma oynattığı taktiğin aynısını uygulattı takımına. Sezon başı analizinde de söylediğimiz gibi doğru olan da buydu. Kazanan takımın bozulmaması bence doğru düşünceydi. 

Takımda çok eksik vardı. Defans hattındaki kan kayıplarının üstüne Gökhan Gönül, Orhan Şam ve Serdar Kesimal gibi oyuncuların da sakatlıkları sebebiyle oynamaması Aykut Kocaman’ı zor duruma soktu. Yerlerine oynayan oyuncular büyük özveri ile oynadılar ancak bu oyuncuların yüksek kondisyonu ile daha sert durabilirlerdi savunmada. Orduspor bu durumu çok iyi değerlendirdi ancak gol bulamadı. 

Ziegler savunma yönüyle bence çok olumlu sinyaller verdi. Savunma yönüyle Santos’dan çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Daha ilk maçında bu kadar iyi bir savunma yapması gelecek adına ümit verici. Defans hattının ve orta sahanın daha iyi savunma yaptığı dönemlerde takıma katkısının daha olumlu olacağını gösterecektir. Mutlaka hatalar yaptı ancak düzeltilmeyecek hatalar değildi bunlar. Bekir, Gökhan Gönül’ün görevini elinden geldiği gibi yaptı. Takdir edilecek işler yaptı. Kapasitesi ortada. Bilica en azından kazanmayı kafasına koyduğunu gösterdi. En çok hata yapanlardan birisiydi ancak ihtiyaç duyulduğunda en azından kapasitesinin biraz üstüne çıkabileceğini gösterdi. Yobo kaldığı yerden devam ediyor. Gökhan ve Serdar Kesimal’in gelişiyle mutlaka savunma daha dirençli olacaktır ancak duran toplarda Lugano’nun etkisi hissedildi. Bu görevi birisinin üstlenmesi lazım. Bu ya Yobo ya da Serdar Kesimal olmalı.

Savunmanın hatalarında orta sahanın dikkat eksikliği de vardı. Cristian, Selçuk, Dia, M. Topuz mücadele ettiler ancak ataklarda çok dikkatsizdiler ve rakibi orta sahada karşılamak yerine fazla gömüldüler. Onların olması gereken bölgede Alex kayarak müdahalelerde bulundu ve atağa çıkarken çoğalamadılar ve atak esnasında rakip için hazırlanma süresi bıraktılar. Zaten ne zaman orta saha savunma ile birlikte rakibe yaklaştıysa Alex ve Semih rahat hareket etme imkânı buldu. Gol de zaten bu pozisyonlardan birinde geldi. Niang’tan beklediklerimizi Semih’ten bekleyemeyiz. Niang böyle durumlarda tek başına savunmayı yıpratabiliyordu ancak Semih bunu yapamaz. Henri yapabilir mi bunu göreceğiz. Henri’nin de bu konuda zamana ihtiyacı var gibi göründü. Koşuları ve tercihleri biraz garipti. Takıma alıştıkça bunlar oturacaktır ancak bu süre zarfında Fenerbahçe orta sahasının ve savunmanın dikkatli olması lazım. 

Orduspor çok diriydi. Bu kadar oyuncu transfer ettikten sonra bu oyuncuları kısa zamanda bu denli disiplinli oynatmak gerekten takdir edilesi bir olay. Metin Diyadin çok can yakar bu takımla. Fenerbahçe’nin bazı eksiklerini iyi değerlendirdi ve üstüne iyi gitti. Fatih Tekke’nin pozisyonunda şansları olsa maçın seyrini çok değiştirirlerdi. Fenerbahçe’ye karşı iyi savunma yaptılar. Bireysel yeteneklerin, yeteneklerini sergilemesine fırsat vermediler.

Fenerbahçe’nin çok eksiği vardı. Eksikken eksik kalmasına rağmen bu galibiyet büyük moral oldu. Antep maçında inşallah bu eksikler takımdaki yerini alırlar çünkü Antep uzun zamandır maç yapıyorlar ve formdalar. Zor bir maç olacaktır. Antep bu maçta özel bir performans sergileyecektir. Bugün yapılan hatalar maçı zora sokar.

 

Taraftar için birkaç kelam etmek lazım. Maçı izlerken tribünlerin boş olduğunu görmek çok büyük acı verdi ancak dışarıda toplananların sesini içerden duymak gerçekten büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu manevi güç belki de kafası karışık oyuncuların mücadele etmesine neden oluyor. Fenerbahçe hep zor dönemlerden geçti ve hep alnının akıyla çıktı. Kimin sayesinde olduğunu bir kez daha görüyorlar. Taraftarlar ve taraftar futbolcular, yöneticiler ve direktörler ile bu süreçte ben de varım diyebiliyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...