17 Eylül 2011

Çarklar Değişse de Sistem İşliyor - Gaziantep: 1 Fenerbahçe: 3


 

Fenerbahçe çok zor bir deplasmanı, sakatlarının çok olmasına rağmen geçmesini bildi. Aykut Kocaman, geçen sene önüne geleni devirdiği sisteminin ana hatlarını değiştirmeden sadece oyuncuları değiştirerek böylesine zor bir deplasmandan galip ayrılmasını bildi. Fenerbahçe için gelecek adına çok olumlu sinyallerin verildiği bir maç oldu. Sistemin oturma yolunda olduğunu çok net gördük çünkü Antep takımı Haziran ayından beri ciddi biçimde çalışıyorlar ve maçlar yapıyorlar ve çok hazırlar.Fenerbahçe’nin karşısında çok hazır ve kadro istikrarı olan bir takım vardı.

Sahada çok kötü isimler de vardı çok iyi isimler de vardı. Hatalar da yapıldı olumlu hareketler de ancak ortada bir sistem olduğu için takım oyunu ile sıkıntılar aşıldı. Takımın en güçsüz iki oyuncusu olarak gözüme Semih ve Selçuk çarptı. Selçuk ceza sahası içinde topları harika kesti ancak ceza sahası dışında rakibi izledi. Semih tek forvet olacak kadar güçlü değil. Vücudu esnek değil ve yavaş. Oynadığı süre boyunca topu olumlu kullanamadı ve ceza sahasına giremedi. Bienvenu oyuna girdiğinde tam olarak forvet oynamadı ancak topu aldığında sürekli ceza sahasına girdi ve topu kaybetmedi. Semih bu formuyla ilk 11 oynaması çok zor. Allahtan sahada Alex gibi bir efsane vardı. 1-0 geriye düştüğümüzde Alex gerçekten olması gereken yerlerde oldu ve çok iyi vuruşlarla takımı 2-1 öne geçirmesini bildi. Selçuk da çok güçsüz kalıyor ancak ceza sahasındaki etkisi tartışılmaz. Son derece kritik hamleler yaptı ceza alanı içinde. Bu oyununu ceza alanının içine taşırsa takım biraz daha rahat savunma yapar.

Bilica, Caner, Uğur performanslarının üstüne koyarak oynadılar. Beni bu maçta olumlu yönde şaşırtan futbolcular oldular. Caner özellikle ayağındaki topu kaybetmedi, pasları hep isabetliydi ve topu çok iyi kontrol ederek atakları harika yönetti. Alex’i çok rahatlattı ve rakibi strese soktu. Semih çıkıp Bienvenu girdiğinde ise sol kanattan içeri doğru aldı onu Aykut Kocaman ve gerçekten alkışlanası bir oyun ortaya koydu. Uğur, 1,5 yıldır oynamadığı halde bu maçta sağ kanatta çok iyi işler yaptı. Bilica keza sorumluluklarının bilincinde oynadı. Neredeyse kusursuza yakın bir oyun ortaya koydu. Kafsını sahaya verince olumlu işler yapabileceğini gösterdi. Bu lig için yeterli bir oyuncu olduğunu gösterdi. 



Henri Bienvenu harika bir maç çıkardı. Kolay kolay top kaybetmedi. Hızını ve gücünü iyi kullandı. Bir penaltı kazandırdı bir de gol attı. Sonradan oyuna girmiş olsa da oyuna çok iyi etki etti. Tam olarak forvet oynamadı ve geriden Antep savunmasını çok iyi yıprattı. Zaten bu oyununun da karşılığını aldı. Takıma yavaş yavaş ısınıyor. Sistemi ve oyuncuları çözdüğünde etkili bir forvet olacağının sinyallerini verdi.

Ziegler takım oyuncusu olduğunu bu maçta da gösterdi. Sol kanatta emniyeti sağlayacaktır. Ataklara her ne kadar Andre Santos kadar etkili gol vuruşları yapabilecek biçimde katılamasa da takım savunması ve hücumunda etkiliydi. Bienvenu’ye yaptığı orta harikaydı. Belki Andre Santos gibi son vuruşları olmasa da hücuma desteğinin çok iyi olduğunu gösterdi. O da Henri Bienvenu gibi sisteme ve oyunculara alıştıkça daha olumlu oynayacaktır.

Cristian, Yobo, Volkan, Alex, Bekir, oynadığı süre boyunca Mehmet Topuz hakkında söyleyecek fazla bir şey yok. Yapmaları gerekenleri yaptılar. İstikrarlarını bozmadılar.

Fenerbahçe çok kritik bir üç puan ile Antep Deplasmanından döndü. Sakatların çok olduğu şu dönemde bu üç puan takımın maneviyatına olumlu katkıda bulunduğunu söyleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...