6 Eylül 2011

Reto Ziegler Yeterli Hamle




Andre Santos’un gidişiyle sol bek mevkisimde bir boşluk oluştu. Kulüp düzeyinde yaşanılan sıkıntıları Niang-Bienvenu analizinde değerlendirdik. Tekrar aynı konulara girmenin bir manası yok. Sorun çıkartabilecek oyuncuların gönderilmesini şu süreçte olumlu karşılıyorum. Bundan sonra psikolojik bir savaş da vereceğimizi düşünerek takıma inanarak oynayan oyuncularla çalışılmak istenmesi Aykut Kocaman için olumlu bir davranış.

Andre Santos çok iyi bir sol bek. Sol bek demek biraz acımasız olur. Çok iyi bir sol kanat oyuncusu. Ofansta ve savunmada harika işler yapabiliyordu. Rehavet sorunu vardı ancak yetenekleri tartışılmazdı. Para kazandırarak gitti ve yerine Reto Ziegler ile anlaşıldı. Ziegler savunma yönü kuvvetli ve duran toplarda etkili, uzaktan şut atmayı seven bir sol bek. Santos gibi bir full back değil ancak hücum tarzı bence Fenerbahçe’ye uygun bir isim.

Defansta çok diri oynuyor ve ataklarda içeriye doğru hareketleniyor. Hatta savunma yönü olarak Santos’u aratmayacağını düşünüyorum ancak hücum performansı soru işareti olabilir. Önünde oynayan arkadaşının yapacağı işlere pek karıştığını görmedim izlediğim maçlarında. Uzaktan şutları çok iyi atıyor. Bence bu özelliği çok önemli! Kapanan takımlara karşı geriden iyi şutlar çıkartan adamlara ihtiyacımız vardı. Ziegler bence bu konuda bize yararlı olacaktır. Topla oyuncuların yakınlarına girmesinden öte bu özelliği bence Türkiye’de avantajımız olacaktır. Santos bileğine çok hâkimdi ve sırıtmıyordu bu konuda ancak sol bekte oynayan Caner ve önünde oynayan diğer oyuncular kaptırdığı toplarla büyük tehlikelere neden oluyordu. Ziegler’de ben bunu izlediğim maçlarda görmedim.

Juventus’tan Fenerbahçe’ye gelen hatta İtalya’dan Fenerbahçe’ye gelen hiçbir oyuncunun kötü çıktığını görmedik hatta efsane performanslar ortaya sürenler çoğunluktaydı. Ziegler de çok kötü bir performans sergilemeyecektir. Bu sene sadece Türkiye’de oynayacağımızı düşünürsek olumlu bir hamle olduğunu söyleyebilirim. Uyum sorunu olacaktır bu transferlerin en büyük dezavantajları da budur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...