6 Eylül 2011

Henri Bienvenu a Fenerbahçe!



 Şampiyonlar Ligi skandalından sonra Niang da kariyerini Türkiye’de geçirmek yerine daha çok paraya Katar’ı tercih edenlerden birisi oldu. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe’de harika işlere imza atan Niang’dan ayrılmak gerçek anlamda büyük bir güç kaybı olacak Fenerbahçe için ancak Aykut Kocaman, Niang’ın özelliklerinde birisini alarak kasaya desteğe, geleceğe yatırıma devam etti.

Niang çok iyi bir forvetti ve Fenerbahçe için bir forvet nasıl olmalı sorusuna en iyi cevaptı. Aykut Kocaman’ın aklında hep bu tarz adamlar olduğunu Henri Bienvenu transferiyle anlayabiliriz. Henri Bienvenu’yu geçen sene Young Boys’un Fenerbahçe’yi elediği maçlarda izledik ve tabii ki sonra Tottenham ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi 3. Eleme turunda meraklı gözlerle tekrar takip ettik. Young Boys bir önceki sene şampiyonluğu kıl payı kaçırmış ve Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde fırtına gibi esmişti. Takım olarak harika bir performans ortaya koydukları için hayranlıkla izlemiştik. Bienvenu de bu takım için çok önemli olduğunu gösterdi. Hızlı, Güçlü ve son vuruşları kısmen de olsa iyi. Takım oyununa çok sadık kaldığı ve futbolu az çok bildiğini gösterdi. Bu sene sadece Türkiye’de mücadele edeceği için geçiş sürecinde sıkıntı yaşamayacaktır.

Peki, Niang gittikten sonra Bienvenu Fenerbahçe’yi bu sene taşıyabilir mi?

Bunu maçlar oynandıkça göreceğiz. Fenerbahçe’nin gol sıkıntısı çekmeyeceğini düşünüyorum genel olarak ancak Henri yumuşak bir ligden geldi ve Niang’ın maçlarda dayak yediğini düşünürsek Henri biraz zorlanabilir. Eğer bunu kabullenerek işine bakar ve takıma adapte olursa bu sene için Niang’ın eksikliğini hissettirmez. Gelişime açık bir oyuncu ise önümüzdeki senelerde de takıma olumlu katkıda bulunabilir. Niang’ın her ne kadar verimli olduğunu düşünmesem de acil durumlarda sol kanatta oynayabilmesi de Aykut Kocaman açısında güzel oluyordu. Kritik zamanlarda takımın hücum gücünü çok iyi artırıyordu. Rakibin dengesini bozabiliyordu sol kanatta Niang. Henri’nin o bölgede ne yapacağı tam bir soru işareti.

Bienvenu transferinden sonra Semih’e de büyük iş düşüyor. Semih’in artık 90 dakika canavar gibi oynamasının zamanı geldi. Henri hızlı ve güçlü olabilir ancak Futbolda kafayı çalıştırmak bunların üstünde gelir. Semih çok akıllıca oynuyor ancak hızlı ve güçlü değil. Onunda artık seviyesini yukarı çekmesi lazım ve Henri’nin geçiş sürecinde takıma destek vermesi şart.

Son olarak başlıkta da belirttiğimiz gibi Fenerbahçe’ye hoş geldin Henri! Forvet sayısının azlığında Allah sakatlık vermesin diyorum!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...