27 Mayıs 2011

Düzce Topuk Yaylası Tesisleri




Fenerbahçe’nin her sene başında yaptığı sabit hatalardan birisi Transferi Eylül ayına sarkıtmak ve yaz kamplarını verimli geçirememek. İstenilen şartları sağlayamayan kamp yerlerine bir de eksik oyuncularla gidilince sezon başında çok önemli olan bu yaz kamplarının hiçbir artısı olmuyor. Kamp iyi geçmediği için sezon başlangıçları hep sıkıntılı oluyor. Avrupa’ya erken veda ediliyor, Lig’e iyi bir başlangıç yapılamıyor, iyi hazırlanamayan oyuncuların sakatlık riski yükseliyor, vb.

Fenerbahçe yönetimi Düzce’de Topuk Yaylasına profesyonellerin arzu ettiği şekilde kamp yapabilmesi adına tesis yaptı. Sanırım her sene yaratılan kamp yeri kaosuna bir çözüm bulundu. Zira teknik direktörlerin değişmesi ile program değişiyor, doğal olarak her şey aksıyor ve sezon başı telaşı yüzünden hazırlıklar tam manasıyla yapılamıyordu. Aziz Yıldırım, bu hamlesiyle Transferlerin erken çözülmesi ve kamp yeri programı gibi iki temel sorundan birisini çözüme kavuşturdu. Son transfer hamleleriyle beraber diğer temel sorunu da en azından bu seneliğine hallediyor gibi duruyor.

Kampların önemi çok fazla ve Aykut Kocaman devre arasında bütün futbolcuların bir arada bulunduğu Antalya kampının veriminin farkında olduğu için bu seneki kampa çok önem veriyor ve Tüm oyuncuların kampa yetişmesini istiyor. Kampın takım halinde yapılmasıyla oyuncuların birbirlerini daha iyi tanımaları, sezona hazırlıklarının daha iyi yapılması, Teknik Ekibin futbolculara gelecek planlarını ve taktiklerini aktarması daha kolay oluyor ve takım sağlam temeller üzerine oturuyor.

Aykut Kocaman bu sene rakiplerine oranla bir adım önde başlayacaktı şampiyonluk dolayısıyla kurduğu sistemin istikrarlı bir şekilde ilerlemesi yüzünden ancak kamp yeri, programı ve Transferlerin kampa tam manasıyla yetişmesiyle iki adıma taşıyacak bu önderliği.

Fenerbahçe’de bazı şeyler değişiyor. Bunun istikrara oturtulması gerçekten gelecek adına keyif ve umut verici olacak. Sezona iyi bir başlangıç yapabilmek adına bu sene güzel hamleler atıldı. İnşallah bu durum istikrara kavuşturulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...