15 Mayıs 2011

Alex Çıldırdı! – Fenerbahçe: 6 Ankaragücü: 0


 Fenerbahçe şampiyonluk yolunda öyle bir galibiyet aldı ki rakibi Trabzonspor’a ben bu kupayı gerekirse ortalığı yakıp yıkarak her türlü alacağını gösterdi. Alex De Souza bu kupaya öyle odaklanmış ki attığı üçüncü golden sonra takımına ileri basın diyerek cümle âleme niyetini gösterdi. Fenerbahçe seyircisi bu şampiyonluğa öyle bir inanmış ki bütün taraftarlar omuz omuza vererek, tek yürek halinde rakiplerin üstüne nasıl gidilir bütün Türkiye’ye gösterdi.

Ankaragücü maça iyi başladı. Kolay yem olmadığını gösterdi. İleride takım halinde bastılar ve geriye çok hızlı dönüp Fenerbahçe ile kora kor bir mücadele içerisine girdiler ancak sertliğin dozajını bir türlü ayarlayamadılar. Tek amaçları çalmak olduğu için ve normalde oynamadıkları bir taktikle oynadıkları için oyunu sindiremediler ve yüksek tempoya dayanamadılar ve sert faullerini ceza alanı içinde Fenerbahçe’nin akıllı ayakları Niang ve Alex’e yaptılar. Fenerbahçe bir anda penaltıdan 3 gol buldu ve 10 kişi kalan rakibine karşı farka gitmesi kaçınılmaz oldu.

Alex De Souza harika bir sezon daha geçiriyor. Bugün rakip kaleye 5 gol bıraktı. Bu sezon golün her türlüsünü attı. Asistin her türlüsünü yaptı. Türk futbol tarihine geçmişti ancak şu an insanlar nasıl Lefter’i, Metin Oktay’ı, Can Bartu’yu konuşuyorsa bundan bir 50-100 yıl sonra da Alex De Souza’nın ismini konuşacak. Bugün herkesin şampiyonlukta katkısı çok büyük ancak ilerlemiş yaşına rağmen futbolunu ilerletmeye çalışması ve saha dışındaki hareketleri ile Alex De Souza gerçek bir futbol efsanesidir. Benim gözümde bu ülkeye gelen en büyük yabancıdır.

Maç ile ilgili çok teknik yoruma giremiyorum. Son 17 maçta 16 galibiyet 1 beraberlik gibi fantastik bir seri yakalamış ve teknik taktik konuda iyileştirme yapmaktan öte maç ve şampiyonluğu kazanmaya odaklanmış bir takım için şunu yapsalar bunu yapsalar şu eksik bu eksik demek çok gerçekçi olmaz ancak kazanmak adına her şeyi yaptıkları ortada. Şampiyon olduktan sonra gerekli takviyelerle önümüzdeki sene bunu bol bol yapacağız. Yaz ayı çok güzel geçecektir. 

Şimdi herkesin kafasında aynı soru var,

Son hafta sendromu olur mu?

Bekleyip göreceğiz. Olmaz ise Tüm Türkiye Sarı Lacivert bir rüyaya dalacak!

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...