1 Mayıs 2011

Fantastik Seri – Fenerbahçe: 2 İBB: 0



Fenerbahçe akıl almaz bir seri yaptı. Şampiyon olması için 17 de 16 gibi bir fantastik seri yapması gerekiyor ve bunu gerçekleştirmesine sadece 3 maç kaldı. Trabzon’un puan kaybedeceğini artık düşünmüyorum. Bir şekilde maçları alacaklar bunu bugün net bir şekilde görmüş olduk. Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa Fantastik serisini sonuçlandırmalı.

Maça her zamanki gibi çok hızlı başladı Fenerbahçe. Öyle bir pres yaptılar ki gol de bu pres sonucunda geldi ve Stoch, Twente günlerini hatırlatan bir gol attı. Fenerbahçe sahada çok baskılı oynadı ve bu maçı bir şekilde kopartacağını gösterdi. Zaten ilk yarının sonlarına doğru Alex’in golüyle iyice rahatladılar. İkinci golden sonra herkes sonraki haftayı düşünmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye takımı da ikinci golü yedikten sonra kupa maçını düşünmeye başladı. Trabzon’dan gelen sonuçta bir anda herkesi sonraki haftalara itiverdi. Aslında 31. Hafta Alex’in golünden sonra kapandı.

Aykut Kocaman ve arkadaşları takıma bitmek bilmez bir kondisyon yüklemeyi başarmış. Kim girerse girsin koşuyor ve mücadele ediyor. Dr. Alper Aşçı’nın çalışmaları kesin sonuç vermiş diyebiliriz çünkü Güiza bile sakatlıktan çıkmasına rağmen sahanın her yerinde basıyordu.

 Ancak takım golleri attıktan sonra anlamsız biçimde pozisyon hataları vermeye başladı. Tamam rehavete girdiler ve haftayı kafalarında bitirdiler ancak sağ bek boş kalıyordu, orta saha boş kalıyordu ve rakip anlamsız derecede topla oynatılıyordu. Bu gibi durumlarda top çevirmek ve maça hükmetmek en doğrusu olur. İBB es kaza bir gol atsa oyun tekrardan hareketlenecek. Fenerbahçe bu oyunuyla mutlaka gol yese cevabını verir ancak fantastik bir seri hedefliyorsanız bu gibi şeylere fırsat vermemeniz lazım.

Başka hatalar var ancak psikolojik etkenler bu hataları tetikledi. Şampiyonluk yolunda zor bir maçı daha geride bıraktı Fenerbahçe.

Kadro derinliğini faydalarını gördük bu maçta. Niang ve Dia gibi oyuncuların yokluğunda yerlerine koyabildikleri bu seriye yeni bir halka katmasına sebep oldu. Bu da Aykut Kocaman’ın diğer artısıdır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...