26 Mayıs 2011

Emenike Transferi Hızlı Oyunun Habercisi



Fenerbahçe, Transfere geçen senelere göre çok hızlı bir giriş yapacak gibi görünüyor. Yıllardır transfer konusunda hep geç kalındı ve takım için olmazsa olmaz olan sene başı kamplarının verimi bu geç gelen transferlerden dolayı hep düştü. Bu sene Şekip Mosturoğlu’nun ve Aykut Kocaman’ın açıklamalarından Düzce’deki kampa transferlerin yetişeceğini duymak gerçekten büyük mutluluk verici. Aykut Kocaman, devre arasında Antalya’da yapılan kampın faydasını görmüş olacak ki hemen transferler için kolları sıvamaya başladı.

Emanuel Emenike Fenerbahçe’ye transfer edildi. Nötr baktığım bir transfer aslında. Yabancı olması ve 7+2 milyon Euroluk fiyatı ile transferi konusunda acabalar oluşturuyordu ancak Selçuk İnan transferi gibi ülke için rakipleri güçlendirebilecek bir transfer olabilirdi.

Çok olumsuz bir giriş oldu Emenike adına ancak şunu da belirtmekte fayda var, Aykut Kocaman takımı iyice hızlandırmakta kararlı görünüyor. Emenike son derece hızlı ve güçlü oyunuyla dikkat çekti bugüne kadar. Fenerbahçe’ye faydalı olamaz diye bir yorum yapılamaz. Bakın Fenerbahçe’nin Aziz Yıldırım dönemindeki forvetlerine, güçsüz olan forvetler hep ezildi. En yakın örnek Nobre ve Niang’ın sene boyunca yediği dayağı gözünüz önüne getirin. Bu lige Güiza, Kezman gibi adamları getirmek pek fayda etmeyecek gibi duruyor. Bu yüzden Emenike gibi güçlü ve hızlı biri yararlı olacaktır. Eğer gole girmekteki özelliklerine sonuca gitmeyi de ekleyebilirse Emenike çok yararlı bir transfer olabilir. Ancak Nobre gibi attıklarından çok kaçırdıkları konuşulursa işi zor. Verilen paraya da yazık olur. 

Emenike’nin gelişi ile bana göre Şampiyonlar liginde Niang’a çok iş düşecek. Yüksek ihtimalle şampiyonlar liginde oynayacak bir forvet daha alınmayacaktır. Afrika Kupasının yaratacağı dezavantaj yüzünden Türk forvet transferi olabilir veya eldekilerle anlaşma yoluna gidilebilir. Niang’ı zaman zaman sol kanatta Emenike’ye destek verirken görebiliriz. İyi bir orta saha oyuncusu daha alınabilirse mevcut oyunculara ek olarak, Alex, Niang ve Emenike Türkiye ligi için çok yıpratıcı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...