11 Mayıs 2011

Türk Futbolu Boşuna Gurur Duymasın!


Nuri Şahin, Real Madrid’e imza attı ve Mesut Özil destekli milliyetçilik yorumları yine hortladı. İlk olarak kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum bu transfer hakkında. Nuri Şahin futbol yapısı olarak La Liga’ya çok uygun ve bana göre Real Madrid’den çok Barcelona’ya daha çok yakışabilirdi ancak Barcelona, La Masia’da Nuri Şahin gibi çok oyuncu yetiştiriyor zaten. Real Madrid’de onun için çok iyi bir tercih oldu ancak işi her zamankinden daha zor. Bana göre bir futbolcunun Real Madrid’e transfer olmasından çok Real Madrid’de kalıcı olabilmesi büyük başarıdır. Aslında bütün büyük takımlar için bu geçerlidir. Tarih sizin yaptıklarınızı yazar. Nuri Şahin burada mutlaka güzel işler yapacaktır ancak başardım diyerek işe başlamaması lazım. Başaracağım diyerek girerse olaya, ismini daha çok duyurur.

Gelelim asıl konuya!

Nuri Şahin, Real Madrid’e imzayı attığında herkes anlamsız bir milliyetçilik duygusuna kapıldı. Çok az da olsa haklı olabilirler ama Almanya altyapısında yetişmiş bir futbolcunun üstünden övünmek çok mantıklı gelmiyor hatta acı verebiliyor. Nuri Şahin bir kere şunu kanıtladı, Türk futbolcusu gerekli eğitimi aldıklarında en iyisi olabiliyor. Bana göre herhangi bir insana gerekli eğitimi verdiğiniz zaman mutlaka sonucu alırsınız. Nuri Şahin, Mesut Özil ve Hamit Altıntop gibi oyuncular Almanya altyapısında eğitimlerini alıp Avrupa’nın en iyi takımlarında oynama fırsatı buldular. Bugüne kadar hep pasaport sorunundan bahsettiler ancak bu arkadaşlar böyle bir sorun olmadığını bize net bir biçimde gösterdiler.

Bizim Nuri Şahin transferinden sonra oturup neden biz de Alman altyapısı gibi Türk Futbolcuları gerektiği biçimde yetiştiremiyoruz diye çözümler arayacağımıza, Nuri Şahin’i biz yetiştirmişiz gibi böbürlenebiliyoruz!

Sıkıntı işte burada doğuyor!

Altyapı hakkında çok yazı yazdık ve hep aynı temel sorunlara değindik ve Türkiye’de bu temel sorunları çözmek için savaşan insanlarda var ancak TFF artık buna bir el koyması lazım ve çözmesi lazım bu altyapı sorununu.

Türk halkı Nuri Şahinlerin artık Alman altyapısından değil Türk altyapısından yetişmesine alkış tutmalı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...