31 Mayıs 2011

Daha Hızlı Kanat Çırpmak İçin, Orhan Şam

4 büyük onun peşinde!

 Aykut Kocaman fırtına gibi bir takım yaratmayı kafasına koymuş. Öyle ki elindeki hızlı oyuncuları bile yedeklemeye başladı ve işini şansa bırakmayacağını gösteriyor. Aykut Kocaman geldiğinden beri Fenerbahçe eski alışkanlıklarından yavaş yavaş kurtulmaya başladı. Bu yaz yapılacak transferler değil yapılan transferler konuşulacak gibi duruyor.

Orhan Şam, Gökhan Gönül’ün Gençlerbirliği Oftaş takımından takım arkadaşı ve Mevkidaş’ı!

Gökhan Gönül’e benzeyen çok özelliği var. Gökhan Gönül gibi hızlı bir şekilde kendini geliştirememiş olabilir ancak Gökhan Gönül’e bir yedek olacaksa bu Orhan Şam olabilirdi ancak ve Aykut Kocaman hemen Orhan Şam’ı takıma dâhil etti. Okan Alkan’a bu konuda haksızlık etmemek lazım tabii ki! Okan, en az Orhan kadar bu görevi yerine getirebilecek yeteneklere de sahip geleceğe de ancak Okan’ın tecrübesini kazanana kadar Kayseri’ye kiralık olarak gönderilmesi çok daha akıllıca bir hamleydi. Okan burada kazanacağı tecrübe ve özgüven ile Fenerbahçe’nin sağ kanatta uzun yıllar sıkıntı çekmemesini sağlayacaktır.  Fenerbahçe kalede yarattığı Türk akımını sağ kanatta da yaratmak üzere.

Orhan Şam’ın bence en önemli özelliği farklı pozisyonlarda da oynayabilmesidir. Aykut Kocaman bu sene transfer ettiği oyuncularda aradığı en önemli özelliklerden birisi bu sanırım. Dikkat ediyorum birkaç pozisyonda oynayabilen oyunculara ağırlık veriyor. Yeri geldiğinde Gökhan Gönül’ü ileride kullanabilmek istiyor, yeri geldiğinde Niang’ı sol açığa çekip Mehmet Topuz’a orta saha da yer açmak istiyor veya Emenike veya Semih’e forvette yer açıp takım içinde oyuncu değiştirmeden taktiksel değişikliklerle rakibi yanıltmak ve bunaltmak istiyor. Bunu bu sene ligin ikinci yarısında çok gördük. Bazı maçlarda bunu yaparak rakibin dikkatini dağıtmasını çok iyi bildi.

Orhan Şam’ı bu tarz bir taktik içinde sık sık kullanacağına inanıyorum. Fenerbahçe’nin kanatları hızlıydı ancak 3 kulvarda gitmenin vereceği kayıpları da düşünerek yedeklemelerini çok iyi yaptı Aykut Kocaman.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...