2 Haziran 2011

Yanlış Yer ve Yanlış Zaman

Belçika-Türkiye maçı NTV ve HD-en'de

Milli Takımın önünde çok önemli bir Belçika maçı var ve hazırlık devam ediyor. Hazırlıklar tam olarak devam edebiliyor mu tartışılır. Emre ve Hiddink haberleri ortalığı allak bullak etti.

Kısaca Emre konusuna değinmek istiyorum. Herkes içindeki öfkeyi kusmak suretiyle büyük bir kargaşa yarattı.  Trabzonsporlu milletvekillerinin, spor bakanının ve Başbakanın açıklamalarından sonra toplum vicdanının rahat olmadığını söyleyebiliriz. Eğer ortada Emre’nin direk olarak yaptırdığı bir şike var ise cezasını her türlü çeksin. Bunda hem fikiriz! Ancak bu kadar iddiadan sonra Cale’nin aynı maçta Gabric için maçın kahramanı olursa Trabzon’a dönüşü hakkında güzel şeyler söylemesi konuşulmuyorsa o kamu vicdanını fazla dikkate almam. Ülke’nin Spor Bakanı, Başbakanı, Muhalefet Partileri ve Trabzon’a ne verdiği tartışılır milletvekili oy için böyle basit olaylara girebiliyorsa zaten Emre’ye neden kızıyoruz ki? 

Gelelim Hiddink’e!

Milli Takım’a bütün bilgi ve birikimlerini vermesi gerekirken kendinden tecrübesiz adamların yardımcılığını yapması ve aklının devamlı başka yerlerde olması büyük bir sıkıntı olmaya başladı. Chelsea haberleri artık netlik kazanmaya başladı ve bu herkesi rahatsız ediyor. Federasyon bu konuda pasif kalıyor ve takım kaderine bırakılacakmış gibi bir hava oluştu.

Böyle büyük hatta skandal iki olay yüzünden çok önemli Belçika maçına sıfır konsantrasyonla çıkacağız. Sakatlık belasını hiç söylemiyorum bile. Yarattığı yeni jenerasyon ile şu an çok tehlikeli bir rakip olan Belçika karşısına bunca sakatlık ve dedikodu destekli, sıfır konsantrasyonlu çalışma ile çıkmak büyük tehlike. Bu kadar emeğe yazık oluyor. Yapılan yanlışlardan hala dönülmüyor. Elimizdeki jenerasyonu bir türlü değerlendiremiyoruz ve mevcut gücümüzü de kendi kendimize bitiriyoruz.

Neyi ne zaman yapacağımızı hiçbir zaman öğrenemedik. Yer ve zaman sorunumuz ülke olarak had safhada!

Not: Fotoğraf NTVSpor.net sitesinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...