7 Haziran 2011

2011-2012 İç Transfer Durumu #1




Fenerbahçe kadrosunu zenginleştirmek adına ülke içinde hamlelere başladı. Emenike, Orhan Şam ve Serdar Kesimal transferleri kadro derinliği açısından çok olumlu transferler. Ülke içinde belki bir veya iki transfer daha yapılarak yüksek ihtimalle yurt dışı transferlerine ağırlık verilecek.

Geçen sene şampiyon olan takımı korumak önemli tabii ki ancak Fenerbahçe bazı oyuncularıyla anlaşma yoluna giderken bazılarına da önümüzdeki sene için yapılan planlarda yerlerinin olmadığı söylenerek bonservisiyle veya bonservissiz yollar ayrıldı. 
 

Ayrılanlara bir göz atalım. Gökhan Ünal ve İlhan Eker bonservisleriyle, Okan Alkan kiralık olarak Kayseriyle anlaştı. İlhan Eker geçen sene pek bir varlık gösteremedi. Vasatı aşamadı ve forma şansı da bulamadı. Gidişinin takımı pek bir etkileyeceğini sanmıyorum. Gökhan Ünal, devre arasında İBB’ye gönderildiğine İBB forması altında çok iyi işler yaptı ve daha bitmediğini herkese gösterdi. Bunun sonucunda birçok Anadolu kulübü Gökhan’ın taliplisi oldu. Fenerbahçe’de çok yararlı olamadı ancak geçen sene uzun boylu forvet eksikliğinde kafa toplarıyla birkaç maçta etkili oldu ancak yine de yeterli şansı bulamadı. Fenerbahçe, Gökhan’ın yerine Emenike’yi alarak forvette daha güçlü ve hızlı olma yolunda hamle yaptı. Gökhan’a bu yüzden gerek kalmadı. Semih ile anlaşılamaması durumunda Gökhan’ın gidişi Şubat aylarında, Afrika Kupası zamanında sıkıntı yaratabilir. 

 

Okan’ın gitmesi bence çok güzel oldu. Orhan Şam hamlesi ile Gökhan Gönül’ün arkasında daha çok süre almış bir isim getirmek güzel oldu. Okan bu arada Kayseri’de forma şansı bulabilirse ve maç temposunu yakalayıp takım oyununa adapte olabilirse önümüzdeki yıllarda Sağ kanat sıkıntısı yaşatmaz. Bencil oynadığı, özel yaşantısına dikkat etmediği gibi herkesin verdiği tepkiler var. Bu gibi sorunları aşması lazım Okan’ın eğer iyi bir yere gelmek istiyorsa.


Uğur Boral uzun sakatlığından sonra geçen dönem idmanlara başladı ve az da olsa forma şansı buldu. Bu sene de Aykut Kocaman’ın raporu doğrultusunda 1 sene daha sözleşmesi uzatıldı. Sol kanatta onun tarzında oyuncular var ancak savunma yönü olan oyuncu sayısı çok az. Sol Bekte Andre Santos’un alternatifi bu hamle ile yine Caner Erkin olacak gibi görünüyor. Uğur Boral’ı bu sene Caner Erkin’in pozisyonunda görebiliriz. Uğur Boral’ın, Fenerbahçe’nin yüzüncü yılında sol bekte oynadığı maçlarda çok kötü performans gösterdiği gerçeği ortadayken sol beke alternatif olması bayağı riskli olacaktır. Caner Erkin de bu sene çok iyi performans gösteremedi Sol bekte ancak Uğur Boral’a göre mevcut takıma daha yakın ve adapte olması daha kolay.

Geçen sene kiralık oynayan Yobo’nun bonservisi daha alınmadı. Alınacak mı tam bir muamma şu an. Keza Semih öyle! Durumları kesinleşince ikinci bölümde bu hamlelerin de avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendiririz.

Not: Fotoğraflar, www.radikal.com.tr, www.turkspor.net, www.wldcup.com adreslerinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...