18 Haziran 2011

Fenerbahçe Ülker Şampiyon



Fenerbahçe Seriyi tamamladı ve Türkiye Cumhuriyeti spor tarihine eşi benzeri olmayan bir çıkarma yaptı. Bütün branşlarda şampiyon olarak tekrarlanması çok zor bir başarı elde etti. Türkiye Sporunun burada olmasında ki en önemli dinamik olduğunu artık tartışmanın bir mantığı yok. Fenerbahçe, Türk Sporunun son dönemlerde ayakta kalmasında en önemli role sahiptir.

Fenerbahçe Ülker çok zor ve heyecanlı bir seri sonucunda şampiyonluğunu ilan etti. Ancak Fenerbahçe Ülker’in Türkiye’nin en büyüğü olduğu gerçeğini bu seriden çok Efes Pilsen ile oynanan seri gösterdi. Bu seri tamamen sponsor firmaların istediği gibi şekillendi ve gösterime sunuldu. Hakemlerin performansı, oyuncuların performansı tamamen  bu şartlar altında gelişti. Herkes istediğini aldı bu seriden. Bu yüzden bu serinin asıl şampiyonun sponsor firmalar olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak Basketbol’un gerçek şampiyonu kim diye konuşmak istersek rahatlıkla Fenerbahçe Ülker’i konuşabiliriz. Fenerbahçe Ülker sakatlıklara ve eksik kadrosuna rağmen rakibini çok kötü oynadığı maçlarda bile yenerek ne kadar güçlü olduğunu gösterdi.

Önümüzdeki sene için yapılanma devam edecektir muhakkak ve bu sene Euroleague’de gösterilen başarının daha da ileriye taşınabilmesi için çaba harcanacaktır. Bu konuda teknik ekip ve yönetime taraftarın güveni sonsuzdur. Aydın Örs ve Neven Spahija ortaklığı bu sene için sınavı geçti ve önümüzdeki seneler için umut verdi.

Şampiyonlara ne kadar teşekkür etsek az. Bu sene bizi sevinçten sevince boğdular. Efsaneler arasına adlarını yazdırdılar. 

Bu başarının bir sürü mimarı var. Ancak asıl mimar Aziz Yıldırım ve arkadaşlarıdır. Türkiye’de spor anlayışını değiştirdiler. Bütün branşlarda başarılı olmak onların vizyonları doğrultusunda oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...