4 Haziran 2011

Beraberlik İçin Çıkmışlar - Belçika:1 Türkiye:1

Belçika - Türkiye (A Grubu 6. maçı) / 7


Maçı kazanmak akıllarının ucundan bile geçmemiş. Ellerinden gelse 0-0’a razı olacaklardı maçtan önce. Bu şekilde devrim olmaz, bu şekilde yapılanma olmaz. Kazanman gereken maça bu şekilde çıkamazsın. Kadro yapısı hakkında hiçbir yorum yapmıyorum. Oyuncuların içinde Çağlar dışında hepsi kaliteliydi ve mevcut şartlar altında iyi bir kadro çıkardı Hiddink ancak beraberlik mantalitesi yanlıştı.

Takım çok kötü başladı ancak bunda Belçika’nın erken golü bulması ve çok iyi baskı yapması etkiliydi. Belçika müthiş bir tempo yaptı ancak Arda ve Emre bu duruma karşılık verdiler. Beraberlik golünü bulunca yüreklendiler. Oyunun kontrolünü ellerine aldılar ve Belçika’ya karşılık verdiler ancak anlamsız şekilde top çevirme işini, oyunu kontrol altına alma işini uzattılar. Atak yapmak istememeleri ve top çevirme istekleri Belçika’nın golünün habercisiydi ve penaltı hakkı kazandılar. Belçika o penaltıyı atsaydı ve maçı mağlup kapatsaydık işimiz çok zora girecekti. Allahtan gol olmadı ve şansımızı sürdürdük.

Hiddink’in böyle bir mantalite ile çıkma nedenini anlamakta zorluk çekiyorum. Maç eksiğimizle Belçika’nın 2 puan gerisindeyiz ve bu maçı almış olsaydık ikincilik garanti olacaktı ancak işi yine riske attık. Biz riske gireceksek ve işimizi şansa bırakacaksak neden Hiddink’e bu kadar para veriyoruz?

Bugün kadro bana göre iyiydi ancak berberliğe bu denli yatmak hiç iyi değildi! Sakatların çok, konsantrasyonun az olduğu şu ortamda berabere kalıp avantajı korumak istemek çok doğal ancak Belçika oyundan düştüğü anlarda fırsatlardan yararlanıp gol bulamamak bence büyük bir Taktik hatadır.

Almanya ve Avusturya maçları büyük önem kazandı. Elimizdeki küçük avantajı kaybedersek yazık olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...