9 Mayıs 2011

Şampiyon Gibi – Karabükspor: 0 Fenerbahçe: 1



Fenerbahçe maçta şampiyon gibi oynamadı ama şampiyon gibi kazanmasını bildi ve bu sonuçla şampiyon oldu gibi. Kolay değil kötü başlanan bir sezonda bir anda toparlanıp 16 maçta 15 galibiyet 1 beraberlik almak! Fenerbahçe bunu başardı ve geçen sene şampiyonluğu kaybetmesi gibi bir imkânsızlığa daha imza attı. Son haftada, hatta saniyede iki şampiyonluk kaybetmiş bir takımın taraftarı olarak bu kadar erken konuşmak çok kişiye rahatsızlık verebilir ancak ocak ayında da dediğimiz gibi, “Aykut Kocaman Başkaldırıdır”. Şu dakikadan sonra Aykut Kocaman’ın devrimi kolay kolay durdurulamaz.

Fenerbahçe çok kötü başladı maça ve orta sahada üstünlüğü tam manasıyla kuramadı. Orta saha oyuncularının final paslarındaki beceriksizlikler yüzünden takım organize olamadı ve dönen toplarda baskı yemelerine neden oldu. Genelde tüm oyuncularda bir formsuzluk vardı ancak bunca emeğin kaybolmaması adına konsantrasyonlarını topladılar ve maça asıldılar. 

Takım biraz düzgün paslaşınca golü buldu. Lugano’nun attığı golden sonra oyunu iyi domine ettiler ve kazanılan fırsatı korumasını bildiler. Burada Aykut Kocaman takımına iyi hükmetti ve yerinde oyuncu değişiklikleri yaptı. Rakibin durumuna hiç bakmadan akıllı hamleler yaptı. Trabzon maçı 1-1 olduğunda Güiza beraberlik haberini vermeye hazırlanırken, Tercüman Samet Güzel’in, Güiza’yı susturması belli ki Aykut Kocaman’ın bir isteğiydi. Gereksiz stres yaratmadan oyuncuların üstünden baskıyı almasını iyi bildi.

Fenerbahçe çok zor bir maçı daha geride bıraktı. Bundan sonra Kadıköy’de Ankaragücü ile oynayacak ve son hafta tüm hedeflerini gerçekleştirmiş, amaçsız bir Sivas deplasmanına çıkacak. Büyük ihtimalle şampiyon oldu gibi. Trabzon konusuna fazla girmeyeceğim. Hak edip hak etmediklerini konuşmaktan öte Fenerbahçe’nin gelecek yıllara Aykut Kocaman ile nasıl gireceğini tartışıyor olacağım. Türkiye’deki futbol artık tiksindirmeye başladı. Trabzon yönetiminin ortalığı anlamsız germesinin ve ardından Bursa’nın dün akşam yaptıkları Anadolu Devriminin çok boş bir devrim olduğunu gösterdi bana. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...