30 Mayıs 2011

Defans İçin Önemli Hamle, Serdar Kesimal!


 Serdar Kesimal Fenerbahçe’de!

Fenerbahçe için önemli bir transfer. Teknik özelliklerini bir kenara bırakırsak Türk olması bile Fenerbahçe ve Türk futbolu adına çok önemli. Türkiye’de bir stoper sorunu olduğu apaçık ortada. Bu milli takıma da yansıyor kulüp takımlarına da. Avrupa’da üst düzey mücadeleye girecek stoper maalesef şu an Türkiye’de mevcut değil. Fenerbahçe zaten son yıllarda defans hattını hep yabancı oyunculara teslim etti.

Bakıyorum Servet, Gökhan Zan, İbrahim Toraman gibi yetersiz ve gelişime kapalı stoperler yüzünden milli takım çok büyük sorunlar yaşadı. Bu oyuncuların kulüpleri de Avrupa’da hep hüsran yaşadılar. Bu sene bana göre 3 oyuncu sivrildi. Serdar Kesimal, Serdar Aziz, Ersan Gülüm. Hem Milli takım hem de kulüplerin umudu oldular. Transfer piyasasını çok karıştıracakları belliydi. Bu doğrultuda Fenerbahçe yabancı sınırının getirdiği sıkıntılar ve defans hattındaki iki oyuncusunun hem yaşlarının artık ilerlemesinden hem de Yobo’nun bonservisinin alınamaması ihtimaline karşı Serdar Kesimal ile anlaşmaya vardı.

İlk olarak Fenerbahçe için çok doğru bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Yabancı sınırı yüzünden orta sahada yabancı sınırının getirdiği engeller dolayısıyla sıkıntılar yaşayan Aykut Kocaman’a rahat bir nefes aldırabilir bu transfer. Hem Milli Takım için hem de Fenerbahçe için geleceğe yönelik güzel bir transfer olduğunu söyleyebiliriz.

Serdar Kesimal’i çok az maçta takip edebildim ve izlediğim maçlarda çok iyi olduğunu belirtmekte fayda var. Hızlı, topu oyuna iyi sokan bir görüntüsü vardı. Köln altyapısında yetiştiğini pozisyon almasındaki ustalığından anlamak zor olmasa gerek. Sahaya çok hakim görüntüsüyle güven verdi izlediğim maçlarda. Yaşı daha genç ve kendisini geliştirirse hem Milli Takımın hem de Fenerbahçe’nin vazgeçilmez oyuncusu olur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...