6 Eylül 2011

2011-2012 İç Transfer Durumu #3




Şike Operasyonunun getirdiği değişkenlikler ve TFF’nin Şampiyonlar Ligi ile ilgili aldığı karar Fenerbahçe’de iç transferde dalgalanmaya neden oldu. Aykut Kocaman ve Yönetim bu süreçte bazı oyuncularla hem oyuncuların kendi kariyerleri için hem de kulüp menfaatleri için yollarını ayırmak zorunda kaldı. Lugano, Andre Santos, Niang ve Güiza ile yollar ayrıldı. 

 
Yobo ile tekrardan anlaşıldı ancak savunmada çok büyük iki kayıp verildi. Yobo ile anlaşılması çok iyi oldu. Geçen seneden takımı tanıyor ve Fenerbahçe’nin durumunu bilmesine rağmen hevesle gelmek istemesi ona olan inancı artırıyor. Yobo ile tekrardan anlaşılması çok kötü bir karar değil.



Lugano’nun gidişi özellikle takım için büyük bir kayıp oldu. Andre Santos da büyük kayıp elbette ancak Lugano amatör ruhla oynayan bir profesyoneldi ve takım için ne gerekiyorsa yapabiliyordu. Golcü özelliği ve savunmadaki kesiciliği ile Fenerbahçe’nin bence eksikliğini hissedeceği en önemli oyunculardan birisi Lugano. Andre Santos da çok önemli bir oyuncu ancak onun gidişi Lugano kadar üzüntü vermedi. Santos’un yeri Ziegler transferi ile dolduruldu ve bunu Ziegler transferi ile ilgili yazımda detaylı bir biçimde inceleyeceğim. Santos oynadığı 2 sene boyunca her sene ilk devrelerde ciddiyetten uzak görüntüsü nedeniyle eleştirildiği için yerine Ziegler gibi bir disiplinli kanat oyuncusu alınması ve bu işten para kazanılması bence Aykut Kocaman için şu zor durumda güzel bir hamle oldu.




Hücum hattı da boşaltıldı bu arada. Güiza gönderildi. Emenike satıldı. Bu konu ile ilgili bir yazı yazmıştık. Niang satılmak üzere. Lugano’dan sonra bana göre büyük kayıp ancak mevcut şartlar içinde getirisi iyi olabilecek bir transfer. ŞL’ye gidilemediği şu ortamda ve yaşının 32 olduğunu düşünürsek aynı özelliklerde daha az maliyetli birisi ile anlaşılması da mevcut şartlar içinde doğru olanıydı ve Henri Bienvenu ile anlaşıldığı haberini duyduk. Henri Bienvenu transferi ile ilgili güzel bir değerlendirme yapacağız. Ancak Niang ve Emenike transferleri Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’de nasıl forvet istediğini bize çok iyi gösterdi. Eğer bu tarz adamlar transfer edip eski düzeni bir şekilde oturtacaksa 32 yaşındaki Niang’ı satıp para kazanması ve zaman kazanması bence olumlu.



Oyuncuların gidişleri üzerine çok karamsar yaklaşmadık. Aslında kimse gitmeseydi ve orta sahaya alınacak iki yönlü bir oyuncu ile Fenerbahçe tarihinin en önemli takımlarından birisi oluşturulmuş olacaktı. Elbette ki bunu isterdik ancak mevcut şartlar içinde Aykut Kocaman ve yönetimin yapmak istediklerini ben olumlu karşılıyorum. Fenerbahçe en azından Avrupa’ya gitmediği şu sene, geçen sene yaptığı yapılanmanın tekrarını bu sene de yapacak. Aykut Kocaman için güzel bir test oluyor bu durum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...