21 Eylül 2011

Seyircisiz Maça Seyirci - Fenerbahçe: 1 Manisaspor: 1


 

Kadıköy’de, Papazınçayırı’nda tarihi bir akşam yaşadık. Yaklaşık 50.000 kadın ve çocuk bugün Fenerbahçe futbol takımını desteklemeye stada gitti. Aziz Yıldırım’ın söylediği Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü lafının ne kadar gerçekçi olduğunu bir kez daha gördük. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Beşiktaş formalı kadınları da desteklerken görmek ayrı bir keyifti. Belki de Galatasaray formalı da vardı görmedik ancak stat Türkiye Kadınını yansıtıyordu.

Birçok pankart açıldı maçta. Merakla bakıyordum pankartlara bir pankart gördüm.”Seyircisiz maça seyirci” yazıyordu. TFF’nin seyircisiz maç cezası Kadınları ve 12 yaşından küçük vatandaşlarımızı kapsıyordu. TFF diyor ki “Kadınlar ve 12 yaş altı vatandaşlar seyirci olamaz”. Farkında değiller ancak verdikleri kararın anlamı budur. Saçmalığı da budur. Bu insanların bunu görmesi ve tepkisini göstermesi gerçekten güzeldi.

Maça gelirsek Fenerbahçeli futbolcular bu gruba güzel bir hediye vermek istiyordu mutlaka ancak karşılarında gerçekten çok iyi oynayan bir Manisaspor vardı. Bazı şeyleri doğru yaparsanız gerçekten kaç kişi olduğunuzun pek önemi yok aslında. Manisaspor top rakipteyken çok iyi bastı, top kendilerindeyken çok iyi paslaştı. Fenerbahçe’nin mevcut orta sahası bu baskıyı kıramadı ve iyi pas yapamadı. Manisaspor’un tek eksiği son vuruşlardı. Zaten 10 kişi oynarken de Kahe’yi çıkartıp orta sahada Nizamettin’in yerini doldurmaları gol noktasına kadar gelen sistemlerinin bozulmamasını sağladı ve sahada yine istediklerini yaptılar. Şanslarının da yardımıyla golü buldular.

Fenerbahçe’de bir tek Gökay rakibi ısırdı. Biraz Caner bir şeyler yapmaya çalıştı Alex ile birlikte ancak günlerinde değillerdi. Semih ile iyi anlaşamadılar. Semih ile zaten bu şekilde anlaşmak da çok zor. Yabancı sınırı yüzünden ve Türkiyeli as futbolcuların sakatlığı yüzünden eldeki yabancıları da iyi kullanamadı Aykut Kocaman. Bugün elindeki yabancıları istediği gibi kullanabilseydi Aykut Kocaman Stoch’tan ve Henri’den çok daha iyi yararlanabilirdi. Yabancı sınırı büyük sıkıntı Türk futbolu için. Bunu bir kez daha gördük.

Defans kötü gibi göründü ancak orta sahanın rakibe göstermediği direnç yüzünden işleri çok zorlaştı. Pas yapan rakibe karşı afalladılar. Düzgün paslaşan rakibinden topu almak için çok efor sarf ettiler. Maç programının bu yoğunluğunda bu eforu kaldıramadılar. Manisa akıllı oynadı ve gücünü iyi kullandı. As oyuncular takıma geldiğinde daha hırslı ve doğru işler yapabilen bir takım göreceğiz mutlaka. En azından bu tarz direnç gösteren takımlara karşı reaksiyon gösteren bir takım olacaktır. 

Fenerbahçe iyi oynamadı. Ancak bu Fenerbahçe’nin 3 puan almasına engel değildi. Manisaspor’da hücumda kötüydü. Bu Hakemin uzatmalarda Fenerbahçe’nin golünü yemesi gerektiği anlamına gelmez. Operasyon yapıldı ve beyaz sayfa açıldı denildi ancak sadece Fenerbahçe’nin 3 maçının 3’ünde de sonuca etkiyen hatalar yapıldı. Eğer temiz bir lig dedikleri buysa böyle saçmalık olamaz. Fenerbahçe’ye yapılanlar değil herkese yapılanlar can sıkıyor. MHK düzelmeyecek kocaman bir yara halini aldı. 40 maç oynanacak ligde ve bunun 4-5 tanesinde bu hatalar olabilir ancak eminim ki bu adamlar 40 maçında 30-35’inde böyle kritik hatalar yapacaklar. Kimini yüksek performansla kazanacağız kimini de böyle kaybedeceğiz. Ama temiz lig safsatası dillerden hiç düşmeyecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...