12 Ekim 2010

Hesaplar Tepe Taklak Oldu - Azerbaycan: 1 Türkiye: 0

 Azerbaycan - Türkiye / 5

Almanya’ya yenilmemiz bizi yarıştan koparmadı. Ancak bu mağlubiyet hesapları bir anda tepe taklak etti. Bizim grup birinciliği için çekişecek küçük bir umudumuz vardı ve onu da aldı götürdü bu mağlubiyet. İşin kötüsü Belçika ve Avusturya ile grup ikinciliği için yapacağımız yarışta önemli bir darbe oldu bu mağlubiyet.

Milli takım için çok önemli bir süreç başlıyor bu mağlubiyetten sonra. Avusturya ve Belçika ile oynanacak deplasman maçlarından puan veya puanlarla dönülmesi gerek. Ancak bu Tuncay gibi oyuncularla maalesef mümkün değil.

Hiddink’in artık bir karar vermesi lazım. Üç senedir İngiltere’de ne yaptığı belli olmayan ve 2 senedir adam akıllı koşmayan bir adamı sen milli takımda banko oynatamazsın. Tuncay her maç bir şekilde bu takımda oynuyor. Azerbaycanlı oyuncular kondisyon olarak muhteşem bir maç çıkardı. Her yere yetiştiler. Sahada olağanüstü işler yapmadılar belki ama ayakta kalmasını bildiler. Takım hakkında fazla yazılacak bir şey yok. Azerbaycan hakkıyla kazandığı bir maç oldu. Milli Takım ise olmayacak duaya âmin demeye çalıştı ve olmadı da. 

Hiddink’in milli takıma dirençli ve istekli kişileri çağırması gerek. Formayı adaletli dağıtmaz ise sıkıntılar devam eder ve gelecek adına hiçbir olumlu hamle yapılamaz.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...