28 Ekim 2010

Fenerbahçe için En Kritik Viraj


 Bursaspor'da 2 kadro dışı daha

Fenerbahçe’nin (Young Boys maçını saymazsak) 2010-2011 sezonunda çıkacağı en önemli maç olacak Bursaspor maçı. Puan Durumu ve oynanan futbollara baktığımızda Fenerbahçe’nin rakipleri az çok belli oluyor. Beşiktaş ve Galatasaray mutlaka yarışa ortak olacaklardır ancak Kayseri, Bursa ve Trabzon bu sene istikrarlı kadro yapılarıyla şu an için Fenerbahçe’nin en ciddi rakipleri olarak duruyorlar.

Fenerbahçe, sene başında beri dişli rakiplerine futbolunu kabul ettiremedi. Bir tek Galatasaray maçında kişiliğini yansıttı ancak sert defansı aşamadı. Şu an için en büyük engel Bursaspor maçı. Çünkü Fenerbahçe bu maçtan sonra nispeten daha kolay rakiplerle oynayacak ve hızlı bir tırmanış sürecine girecek. Bu arada saydığımız bu rakipleri birbirleriyle maçlar yapacağı için bir anda ligi bu takımların üstünde avantajlı bir konumda kapatabilir.

Bursa’ya kaybederse şampiyonluktan kopmayacaktır ancak bu süreci lehine çevirme fırsatını geri tepecek, tekrar yarışa ortak olabilmek için üstün bir performans göstermek zorunda kalacaktır.

Bazı maçlarda psikolojik etmenler önemlidir, bazılarında sistem önemlidir. Geçen hafta Fenerbahçe psikolojik etmenlerin ön planda olduğu bir maça çıktı. Bu hafta ise Bursaspor karşısında sistemlerin ön plana çıktığı bir maç yapacak. Bursaspor evinde, son şampiyon unvanıyla Fenerbahçe karşısına çıkacak. Sistemli oynuyorlar ve kötü dahi oynasalar hatlar arasında kopmalara ellerinden geldiği kadar izin vermiyorlar. 

Fenerbahçe’de çok önemli 3 eksik bulunuyor. Lugano, Dia ve Niang. Kadroyu sene başında kalabalık tutmanın avantajını beklide bu maçta kullanacak Aykut Kocaman. Yedeklerde, Semih, Andre Santos, Kazım, Bilica, Bekir, Okan, Cristian gibi oyuncuların olması bu futbolcuların yokluğunda Aykut Kocaman’ı karamsarlığa sürüklemeyecektir. Nispeten sisteminin boşluklarını kapatabilecek oyuncular. 

Bursaspor sert bir futbol oynayamayacaktır. Mental olarak bir düşüş içindeler. Bu yüzden dikkatli bir şekilde rakibi tartacaktır. Fenerbahçe’de Aykut Kocaman takımı son 4 haftadaki sistemiyle sahaya sürecektir. Sistemi değiştirmeyeceğini yaptığı açıklamalarla ve sahaya sürdüğü kadroyla gösteriyor. Sistemi takıma aşılamaya çalıştığı için sistemde bir değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Bursaspor’da ki fiziki düşüşü hızlı oyuncularıyla değerlendirmeye çalışacaktır. 

Galatasaray maçından çok farklı bir maç izleyeceğimiz kesin. Sahada bir şeyler yapmaya çalışacak 2 takım olacak.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...