19 Ekim 2010

Ziya Doğan’a önerimiz “Catenaccio”


 Trabzonspor nokta atışı peşinde

2 haftadır Ziya Doğan ve Thomas Doll’un açıklamalarıyla yerimden zıpladım. Özellikle Ziya Doğan saha içinde ki sert futbolun normal olduğunu söyleyerek serzenişte bulundu. Türk antrenörlerini çok desteklediğini ama 6 milyonluk bir takımla elinden ancak bu geldiğini ifade etti. Aykut Kocaman’ı da şark kurnazlığı yapmakla itham etti.

Ertuğrul Sağlam’ın Bursa’sı veya Bülent Uygun’un Sivas’ı yüz milyon eurolar harcamadı şampiyon olabilmek için ama şampiyonluğa oynadılar. Bursa şampiyon oldu. Sivas, iki sene boyunca son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı. Daha başka örneklerde verebiliriz.

Sert futbol oynamak direk ayağa tekme atmak değildir. Sert futbol nasıl oynanır, rakip ile mücadeleye nasıl girişilir biraz Kayseri’yi izleyerek görebilirler. Çünkü mücadele ayaklarda değil vücutla olur. Kayseri, Fenerbahçe maçında vücudunu koydu her pozisyona ve futbolcuyu bu şekilde yordu. Gençlerbirliği futbolcuları veya Konya futbolcuları gibi ayaklara vurup, sakatlayarak rakibini eksiltmeye çalışmadı Kayserisporlu oyuncular. 

Bu ülke evlatlarını hep bu kasaplar yüzünden kaybetti. 

Eğer mücadeleyi, önündeki adamın ayağına tekme atmak olarak görüyorsa Ziya Doğan, şimdiden emeklilik hazırlıklarına başlasın. 

Ayrıca Aykut Kocaman’a laf söylemeyi bıraksın. Fenerbahçeliler dâhil tüm Türkiye bu maçtan önce ilk konuştuğu konu Ziya Doğan’ın sert futbolu oldu. Bu kadar adam bunu maçtan önce analiz ediyorsa birazda hatayı kendinde aramak zorundasın.

Madem 6 milyon Euro’luk takımıyla başarılı olamıyor. O zaman Catenaccio üzerine çalışsın. Kasaplık yaparak çözüme ulaşmaktan iyidir. İyi çalıştırırsa takımını ki o kapasite olduğunu sanmıyorum,  bu sistemle başarıya ulaşır!

Zaten takım çalıştırmaktan acizse hiçbir sistemle başarılı olamazsın Ziya Doğan!

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...