9 Ekim 2010

Dünya’nın Sonu Değil – Almanya: 3 Türkiye: 0


 Almanya - Türkiye (A Grubu 3. maçı) / 37

Türkiye mutlak alması gereken bir maçı kaybetmedi. Türkiye mutlak yenebileceği bir takımada yenilmedi. Bu maçta yapması gereken birçok şeyi yapmamış olabilir ancak çok önemli bir kayıp yaşamadı. Klasmanda en iyi üçüncü, bana göre İspanya ile birlikte son dört senenin en iyi iki takımından birisi olan Almanya’ya karşı alınmış bir mağlubiyettir. Bu maçta önemli dersler çıkartmakta fayda var. Türkiye, San Marino’ya ezilmiş gibi bir hava yaratılıyor.

Türkiye için bana göre bu maçta en önemli hata pozisyon bilgisi olmayan savunma oyuncularıyla alan savunması yapmak oldu. İkinci en büyük hatası kondisyonsuz oyuncularla Almanya karşısına çıkmak oldu. Alman takımına karşı ne kadar yetenekli olursanız olun, eğer ki saha içinde hızlı değilseniz ve ayakta kalamıyorsanız yenilmeniz kaçınılmaz olur. Bunu İngiltere gibi takımlar da yaşadı. Önemli olan bizim bu sorunu görmemize rağmen bu riski alarak maçlara çıkmamız oldu. Hiddink için bu maç çok güzel bir ders oldu. En azından neyin ne olduğunu gördü. Kimlere güvenmesi gerektiğini bir yerlere not alırsa çok iyi yapar.

Türkiye kazara bu maçtan bir beraberlik alsaydı daha çok üzülürdüm. Çünkü yanlış yapılan o kadar çok şey varken bu maçta alınacak bir umut kırıntısı bizi çok daha rezil yerlere çeker, yapılan hatalar görmezden gelinirdi. Türkiye için böylesi daha iyi olmuştur.

Hiddink’in çok çalışması lazım. Azerbaycan maçından sonra önünde güzel bir zaman olacak. Bu zaman zarfında kendi kafasındaki şablona uyan adamları seçmesi ve şablonunu oturtması lazım. Çünkü milli takım hala kendine bir şablon belirlemedi. Rakibe göre oynamak önemli tabiî ki ancak belirli bir şablonumuz olmak zorunda. Çünkü futbolcuya dayalı bir milli takım bizi uzun vadede başarısız kılacaktır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...