13 Ekim 2010

Türk Futbolu Bu Derin Yaradan Kurtulmalı


Erman Toroğlu ekranlara döndü
Erman Toroğlu çok bilgili bir insan olabilir. Türk futboluna futbolcu olarak, hakem olarak, yorumcu olarak devam ederek bu mesleğin erbabı olabilir. Hepimizden fazla bu işin içinde olabilir bu konuda hiç bir lafımız yok. Ancak onur ve şeref her zaman için bu bilgilerden önde gelir. Erman Toroğlu dünyanın en zeki ve bilgili insanı bile olsa insanların onuruyla ve şerefiyle oynayamaz. İkincisi Erman Toroğlu bu alemin en baba futbol adamı dahi olsa, Jose Mourinho’nın atası olsa dahi bilmediği bir meslek üzerine kesin ve net yorum yapma hakkına sahip değildir.

Erman Toroğlu bundan birkaç gün önce, Alanında uzmanlaşmış bir Doktor edasıyla Arda Turan’ın onur ve gururunu ayaklar altına alacak yorumlar yaptı.

Erman Toroğlu’nun bu yaptığı ilk değil, Ümit Karan ile yaptığı gerdek gecesi muhabbeti, Kaleci Şenol’un tribünler tarafından söylenen bir tezahürat ile saygıdeğer annesine yapmaya çalıştığı rezalet yorumlar, askere karşı milliyetçilik gösterileri, Pascal Nouma’nın, Emre Aşık’ın maç içinde yaptığı edepsizliklere isimler bulmalar, İnsanlara saygısızca hitap etmeler ve son olarak Arda Turan’a yaptığı yorumlar artık hafızalara kazındı.

Erman Toroğlu, Türk Futbolunun kanayan yarasıdır.

Bu olayda Arda Turan’ın tartışılması bile abesle iştigaldir. Arda Turan’ın bu konu dışına çıkartılıp daha fazla zedelenmemesi sağlanmalıdır. 

Türk Futbol’u ne zaman Erman Toroğlu, Adnan Aybaba, Gökmen Özdenak, Serhat Ulueren, Ziya Şengül gibi adamlardan kurtulur, işte o zaman başarı gelir.

Çünkü bu adamlar Türk Futbolunun içine nifak tohumları ekerek kargaşa ortamı yaratmaktan başka bir işe yaramıyorlar.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...