11 Ekim 2010

Hedef 2014 Brezilya ise Radikal Kararlar Alınmalı


 

Hiddink, TFF Başkanı Mahmut Özgener ile yaptığı konuşma sonrasında Türkiye için asıl hedefin 2014’de Brezilya’da oynanacak Dünya kupası olduğunu belirtti. Kalıcı ve sarsıcı hamleler yapabilmek için önüne uzunca bir süre ve ciddi bir hedef koyması çok güzel bir hamle. 

Ancak bu hamlenin gerçekçi olması için Hiddink’in Türkiye futbolunu derinden etkileyecek radikal kararlar alması artık şart oldu. Altyapıların düzeltilmesi, gelecek yıllara damgasını vuracak genç oyunculara destek ve en önemlisi cesaret verilmesi gerekir. Futbol Federasyonu ile antrenörlerin eğitim programından tutun, hangi illere altyapı konusunda destek verilmesi gerektiğine kadar bir planlama ve programlama yapılması konusunda uzun uzadıya konuşulmalıdır.

Türk futbolu, Guus Hiddink gibi bir direktöre ihtiyacı vardır. Zamanında az da olsa Sepp Piontek’e verilen bu görev mutlak surette Guus Hiddink’e de verilmelidir. Zamanında Piontek’de büyük tepkilerle karşılaştı ancak altın bir kuşak yetişmesinde büyük katkısı oldu.  Hiddink’te artık 2014’de yaşı dolayısıyla oynayamayacak oyuncuların milli takımla ilişiğini keserek bu devrime ilk adımını atmalıdır.

Azerbaycan maçında inşallah bu kararlar doğrultusunda, gelecek için kurulmuş bir kadro ile sahada görürüz inşallah milli takımı. 

Kendisini hem kulüp takımlarında, hem de ulusal takımlarda kanıtlamış, FIFA tarafından elit teknik direktörler arasında gösterilen Hiddink’e destek verilmesi lazım. Bu işi en iyi bilenlerden olduğu su götürmez gerçeklerden biriyken, ülke olarak yıllardır yapılan hataları Hiddink’in 1-2 senede düzeltmesini bekleyip, ilk başarısız sonuçta savaş çığırtkanlığı yapmak büyük hata olur. Asıl milli takıma ve ülke futbolu geleceğine darbeyi bu çığırtkanlar vurmaktadır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...