25 Nisan 2010

Fenerbahçe Şampiyonluğu İstiyor

Bu maçta da gördük ki Fenerbahçe inanmış. Şampiyonluğu istiyor. Şampiyon olabilmek için oynuyor. Takım kendi kapasitesini biliyor. Futbolcular kendi kapasitesini biliyor. Daum, kimin ne yapabileceğini biliyor, fazlasını istemiyor, eksiğini istemiyor, sadece şampiyon olmak istiyor. Bu akşam gösterdi ki bu takım bu sene şampiyonluğu alacaktır. Bu kadro ile seneye şampiyonlar liginde bir şey yapamazsınız ama Türkiye’de Avrupa hedefinden uzaklaşmışsanız çok iyi iş yaparsınız. Güzel futbol izletmeyebilirsiniz ancak Türk futbolunun bu kaos halinde kimse sizden iyi futbol beklemez. Fenerbahçe taraftarı da iyi futbol hayallerini önümüzde ki seneler için kuruyor zaten.
Fenerbahçe, kanat akınları yapamadı. Orta sahada Özer dışında iyi pas yapabilen yoktu. Sonuca gidemediler. Özellikle Emre bugün vasatı aşamadı. Mücadelesi yüksek ancak yaratıcı değillerdi. İleriye doğru yaratıcı pasları Özer yaptı. Zaman zaman Alex oyunu rahatlattı. Ancak bugün alkışı hak edecek oyun oynadı Defans oyuncuları. Özellikle Bekir hiçbir atağa izin vermedi. Müthiş kademe yaptı. Lugano ile çok iyi anlaştılar. Gol yedirmemesini geçtim, takımın galibiyet golünü attı Bekir. Gökhan Gönül, maçın başındaki adam kaçırmalarını saymazsak genel olarak çok iyi oynadı. Sakatlığına rağmen çok iyiydi.
Kasımpaşa’nın da hakkını yememek lazım. Onlarda çok iyi alan daralttılar. Çok sert ve temkinli oynayan bir takım buldular karşılarında. Defansta ilk müdahaleleri çok iyi yaptılar. Yılmaz Vural, takımına kazanmak için gerekli bilgileri vermiş. Ancak Fenerbahçe’nin takım halinde oyunu karşısında çoğu topçusu atağı düşünemedi. Fenerbahçe pozisyon vermiyor.
Fenerbahçe’nin önünde 3 maçı kaldı. İkisi Kadıköy’de, birisi Ankaragücü deplasmanı. Bundan sonra Fenerbahçe zor gol yer. Ancak tek gol ile maçları riske etmemesi lazım. Güiza’nın bu kritik virajda biraz daha son vuruşlarda dikkatli olması lazım. Futbolda iyi oynarken de pozisyon vermiyorken de gol yiyebilirsiniz. Bu yüzden Güiza’nın artık daha dikkatli olması lazım. Özellikle takım defansı üzerine düşeni yapıyorken, Güiza’nın da kendisine gelen bu pasları daha iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Abdullah Aksoğan

2 yorum:

Adsız dedi ki...

helal adamın dibi :D

Adsız dedi ki...

tam futbol adamısın apoş güzel yazı olmuş..selçuk

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...