11 Haziran 2010

Stoch Tam İsabet


Fenerbahçe transferde bu sefer tam isabeti buldu diyebiliriz. Stoch bu seneye damgasını vuran genç yeteneklerden birisi. Twente ile harika bir sezon geçirdi. Chelsea’nin, Stoch’u bırakması Fenerbahçe için bulunmaz bir nimettir. Fenerbahçe’de bu fırsatı geri çevirmedi. Eksiği olan bir bölgeye çok iyi bir oyuncu aldılar.
Ancak bu oyuncuyu alıp getirmek ile olay bitmiyor. Bu oyuncu işlenmeye hazır bir cevherdir. Bu oyuncuyu işleyeceksin. Fenerbahçe spor kulübünde şu an itibariyle Stoch’un kişisel gelişimi için planlamaların yapılıyor olması lazım. Yoksa bu transferin hiçbir manası kalmaz. Fenerbahçe’nin çok antrenör değiştirdiği bir ortamda, bu gibi geleceğe dönük hamleler için bir ekibi mutlaka bulunmalıdır. Stoch transferi ve Stoch’un gelişimi, Fenerbahçe’ye çağdaş futbol ortamının oluşturulmasını öğretmesi konusunda çok önemli bir adım olacaktır.
Stoch’u Twente maçlarında canlı izleme fırsatı bulduk. Onun dışında Hollanda basınında Twente’nin şampiyonluğa giden yolda, hakkında çıkan haberleri okuduk. Çok hızlı ve çok kararlı bindirmeler yapabiliyor. Defansif yönü de çok iyi. Sol kanatta iyi bindirmelerinin dışında çok iyi defansta yapabiliyor. Andre Santos gitmez ise eğer çok iyi bir ikili olabilirler. İki ayağını da çok iyi kullanabiliyor. Çok iyi adam eksiltebiliyor. Gökhan Gönül’ün belini bu kadar iyi kırabilen bir oyuncu 3 senedir izlememiştim. Sevilla olsun, Chelsea olsun, PSV olsun, çok iyi oyuncular bile Gökhan Gönül karşısında zorlandılar. Stoch çok rahat ekarte edebildi Gökhan Gönül’ü.
Fenerbahçe ihtiyacı olan bölgeye transfer yaptı. Yönetimin sağ açık ve Forvet konusunda da bu tarz hamleler yapması lazım. Sadece bu transfer ile olmaz.
Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...