24 Ocak 2011

Fenerbahçe'de Sorunların Çözümü,Takım Oyunu



Fenerbahçe’nin asıl sorunu nedir diye günlerdir hatta aylardır tartışıyoruz. Transfer çığlıkları ile geçti son aylarımız. Elbette ki transfer gerekiyor ancak elimizde bir tek Türkiye Şampiyonluğunun bulunduğunu göz önüne alırsak, kadronun çokta yetersiz olduğunu söylemek bence yanlış olur. Fenerbahçe’nin takım olamama sorunu var. 

Şirket için yazdığım bir yazıyı buraya da koymak istiyorum. Fenerbahçe’nin yapmadığı en önemli şeyler bunlardır. Sorun ne sol beke transferdir ne de forvet eksiğidir. Sorun tamamen aşağıda yazılanlardan ibarettir. 4 aylık dönemeç için Fenerbahçe’nin gerçek ilacı bunlardır.

“Hayatta her şeyin bir amacı vardır. Belirli bir amaç doğrultusunda işler yapılır. İnsanoğlu bu amaç doğrultusunda hamlelerini yapar. Dünya da tüm canlılar bir amaca sahiptirler. Bu amaçlarını gerçekleştirmek için yaşarlar.

Bu amaçların gerçekleşmesi için her bir canlı birbiriyle yardımlaşır. Potansiyellerini ortak kullanıma açarak amaçlarını daha kararlılıkla gerçekleştirebilirler. 

Dünya da bunu örneği çoktur. Ördekler daha çok yol kat edebilmek için V şeklinde uçarlar. Böylece bir ördeğin uçabileceğinden 6-7 kat daha fazla mesafe kat ederler. Bu şekilde uçarken kimisi ağır yükü çeker, kimisi güç harcamaz, ancak sırası gelen dinlenir, sırası gelen gücünü maksimum seviyede harcar. 

İnsanlar da daha çabuk ve kararlı bir şekilde hedefe ulaşabilmek için takım çalışması yaparlar.

Takım Çalışması’nın gerçekleşebilmesi için bireylerin takım’a inancı olmak zorundadır. Önce takım’a inanmalıdır. Manevi hazırlık çok önemlidir. Dünyada tüm ekiplerde manevi hazırlıklar yapılır. Manen hazır olmayan ekipler tüm yeteneklerine rağmen bertaraf olmuşlardır. Günümüz de bunun çok örnekleri vardır.

Takım çalışması yapan bireylerin yapması gereken en önemli etkenlerden biriside takım arkadaşını anlamaktır. Bunu yapmak için onun yaptığı işleri iyi bilmesi gerekmektedir. Bu manevi olarak takım’ı daha da sağlamlaştırdığı gibi takım oyununun işlemesini sağlar. Destek çok önemlidir. Kötü bir durumda, takımın o durumu çabuk atlatabilmesi için bu çok önemlidir.

Dünyada birçok spor takımı antrenörü, oyuncularının birbirlerini daha iyi anlayabilmeleri için mevkilerini değiştirerek idman yaptırır. Böylece oyuncu, takım arkadaşının hangi şartlarda çalıştığını görür ve açıkları bu şekilde kapatır. Tabi ki bunu yapmak için genel bir grup yerine küçük gruplar yapılmalıdır.  Tek bir grup yerine küçük gruplar kurularak takım çalışmasını daha keskin hale getirebiliriz.

Örnek vermek gerekirse bir spor kulübünün futbolcuları, basketbolcularını anlayamayabilir. O yüzden Futbolcular ile Basketbolcular ayrı ekipler içinde çalışmalarını yaparlar. Futbol takımı da kendi içerisinde gruplara ayrılırlar. Futbol takımı yönetimi ve Futbol takımı oyuncuları ayrı gruplar haline çalışırlar. 

Takım oyuncuları çok yetenekli olmayabilir. Zaten takımların kurulmasında ki amaçta budur. Performansı yükseltmektir. Takım oyuncusunun bunu kabul etmesi gerekmektedir. Takım oyuncusu yeteneği dolayısıyla veya yeteneksizliği dolayısıyla kendisini yıpratmamalıdır. Amaç Takımın aldığı sonuçtur. Tek başına iş yapmak, kahramanlık yapmaktır. Bununda takıma faydası olmadığı gibi zararı olur. Takım da manevi çöküntüye neden olduğu gibi tek başına ilerlemek bir yere kadar mümkündür. Bir oku kırmak çok kolaydır. İlla ki o oku kıran bir kuvvet vardır. Ancak bir grup oku kırmak kolay değildir. 

Takım içinde herkesin görevleri vardır. Bir savaşı sadece generaller kazandırmaz. Askerler ve rütbeliler de bu savaşın içindedir. Generalini benimsememiş çok yiğit askerler savaş kaybetmiştir veya askeri yetersiz olan çok ordu savaş kazanmıştır. Takım oyuncusu bunu kabul etmelidir, herkesin görevi farklıdır ve herkesin görevi kutsaldır.  

Takım oyuncusu empati kurabilmelidir. Bunu da yapmak için ekip arkadaşının nasıl çalıştığını bilmelidir. Doğan boşlukları kapatmak için ve hedefe giderken daha az hata için bu gereklidir. Planlama yapabilmeli ve o plan doğrultusunda istikrarlı bir şekilde ilerlemelidir. İstikrar’ı iyi benimsemelidir. Dalgalanmalar takım içinde psikolojik dengeyi bozar takımın maneviyatını düşürür. İstikrar, kararlılıktır.

Takım içinde herkesin bir görevi vardır ve anormal şartlar olmadıkça bu görevlerin dışına çıkılmamalıdır. Görev dağılımı iyi yapılmalıdır. Herkes yapabildiği görevi yapmalıdır. Yeteneklerinin dışında bir görev alan bir takım oyuncusu takım adına yararlı olamaz, bir nebze kendini ortaya çıkarsa da bunu takım bireylerinin çoğuna yaparak sonuç elde edilemez. Bu takım içinde ki maneviyatı etkiler ve takım çalışmasının temelini oluşturan unsuru çökertir.

Zor şartlarda takım oyuncuları birbirlerinin açıklarını kapatmalıdır ancak bunu sürekli yapmak ilerisi için anlamsız olur. Bir Futbol takımında forvet yeri gelecek orta saha olarak oynayabilecek, Defans oyuncusu kanata çekilebilecektir. Ancak forveti devamlı savunma oynatarak verimi yakalayamazsınız. Oyuncu değiştirme hakkı olmayan bir takımda kalecinin sakatlanıp çıkmasından sonra Forvet elemanı kaleye geçip harikalar yaratabilir, ancak o forvet oyuncusu devamlı kaleci olarak oynayamaz. Takım için zor zamanda forvetin yaptığı çok iyi bir iştir ancak devamlı oynatarak verimi sağlayamazsınız. Ancak forvet oyuncusunun yaptığı takım çalışmasına güzel bir örnektir.

Takım içindeki iletişim, çalışma ortamı gibi etkenlerde maneviyatı destekler. Bu gibi etkenler iyi olmalıdır. Maneviyatı sağlamlaştırıcı özellikler katılmalıdır. Takım arkadaşları arasında ki bağ kuvvetlendirilmelidir.  

Takım içinde eleştiri olmalıdır. Eleştiri hataları düzeltmeyi sağlar. Takım oyuncularının eleştiriyi kaldırabilmesi ve eleştiri sonucu düzeltmelere gitmesi çok önemlidir.”



İşte zaferin fotoğrafları / 44
Fenerbahçe'de mevkisi ve pozisyonu ne olursa olsun, artık her kişinin, her bireyin sorumlu davranması şarttır. Alex, Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım merkezli kaoslar takıma sadece zarar verir.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...