22 Ocak 2011

Gökhan İstiyorum Dedi – MP Antalya: 0 Fenerbahçe: 1

 Antalyaspor-Fenerbahçe maçından müthiş kareler

Antalya kampı başladığından beri Futbolcular birlik beraberlik mesajları verdiler. Andre Santos ile başlayan özeleştiri furyası, diğer futbolcuların kendilerini eleştirmesiyle herkeste bir kıpırdanma yaşattı. Taraftarından, futbolcusuna herkes biliyor ki bu takımın tek eksiği inanç ve istek!

Bir hafta boyunca yapılan çalışmaların ardından sahaya Aykut Kocaman’ın böyle bir taktik ile çıkmasına açıkçası şaşırdım. Çünkü ileride Semih, Niang ve Alex’ten oluşan bir üçlü oluşturup arkalarında Mehmet Topuz, Selçuk ve Emre üçlüsüyle çıkması çok büyük bir riskti. Çünkü Emre, Selçuk ve Mehmet oyunu ileriye taşıyamadıkları vakit saha içinde ileri uç oyuncularıyla büyük bir boşluk oluşacaktı. Nitekim böylede oldu. Orta sahada oynayan bu üçlü iki işi birden yapamayarak dikkatin dağılmasına neden oldu.

Fenerbahçe’nin takım olabilmesi için daha çok zaman var ancak şampiyonluk istiyorsa alışma süresinde galibiyetlerine devam etmesi şart. Bunun içinde gol yemeden maçlarını tamamlaması büyük önem taşıyor. Bu maçta gol yememesi güzeldi. Hatta takımın oyundan düştüğü 60. Dakikada ileride bir şey yapamayan Semih’i alıp Özeri koyması takımı biraz rahatlattı ve takım pas yapmaya başladı ancak bu sefer de Niang’ı alması takımın geriye yaslanmasına neden oldu. Topu ileride tutan birisi olmayınca takım baskı altında oynamaya başladı.  İkinci yarı istatistiklerine baktım, topla oynama Antalya adına %68 iken Fenerbahçe adına %32 idi. Bu kadar topu rakibe teslim etmek iyi değildir.

Takım hala çok savruk oynuyor. Sol kanat 4-3-3 oynamaya çalışırken, sağ kanat 4-4-2 gibi oynamaya çalışıyor. Zaten golü pozisyon bilgisi iyi olan sağ kanattan bulduk. Ancak Niang ve Santos 4-3-3 konusunda pozisyon bilgisine sahip olmadığı için sol kanattan etkisiz kaldık. Niang devamlı çizgide kaldı ve içeri girmedi. Santos savunma güvenliğini düşündüğünden gereken desteği fazla veremedi. En azından bu maç için Semih veya Niang’tan birisini kesip sol kanatta farklı bir isim ile başlayabilirdi. 

Orta saha ileriye destek vermiyor. Savunma yaparken de çok fazla geriye gömülüyorlar. Bunlar zamanla oturur elbette ancak bu şekilde hücumculara destek veremezler. Skora ve hücuma katkı bu kadar kötü olursa deplasmanlarda takımın işi zor olacaktır. Emre, Mehmet, Selçuk, Cristian, Gökay’ın oyuna ve skora pozitif katkıda bulunması lazım. İleriye gidemedikleri gibi defansa o kadar çok yaklaşıyorlar ki hem Antalyaspor’u üstlerine çekiyorlar, hem de Lugano ve Yobo’nun önünü gereksiz kalabalıklaştırıyorlar. Orta saha oyuncuları mutlaka pozisyonlarını korumalı ve diri bir şekilde rakiple mücadele etmeli. 

Galibiyet çok önemliydi. Futbolcular uzun zamandır stres altındaydı. Aykut Kocaman’ın ve Futbolcuların rahat bir ortamda çalışabilmeleri için bu galibiyet şarttı. Fenerbahçe önümüzdeki hafta Trabzon’u, Kadıköy’de yenebilirse şampiyonluk için havayı yakalar. İlk 9 haftada çok önemli. Fenerbahçe’nin şampiyonluk yolundaki kaderini bu 9 hafta belirleyecek. İlk hafta galibiyetle kapandı.

Gökhan Gönül harika bir gol attı. Savruk oynayan takımda adeta tek başına şampiyonluk için çırpındı. Golü bularak şampiyonluğu istediğini haykırdı.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...