13 Ocak 2011

Bu Yolun Sonu Sabotaj – Yeni Malatyaspor: 2 Fenerbahçe: 1



Fenerbahçe’nin kupa şansı çok fazla değildi zaten. Gençlerbirliği’nin, Buca’yı yenmesiyle az olan tur şansı, iyice imkânsıza dönüşmüştü. Bu maçta takımın vereceği tepki ile gelecek adına umut taşıyabilirdik ancak skandal bir futbol izledik. Son 3-4 maçında olduğu gibi futbolcularda oynama isteği hızlı bir şekilde aşağılara doğru düşüyor. Aykut Kocaman bir kere şunun farkına varmak zorunda, eğer bu adamların inancını kaybederse işi kendisi adına çok zor bir yola sokar. Kendi transfer ettiği futbolcular bile isteksiz oynayabiliyor ve dediklerini 6 aydır hala yapamıyorsa zor olan yol çıkmaza gider.

Son yazdığım tüm maç yazılarına şu şekilde başlıyorum. Taktiği ve dizilişi bir kenara bırakalım! Fenerbahçe’nin asıl sorunu şu an kâğıt üstünde değil. Transfer yaparak da bu sorunları çözemez Aykut Kocaman. Maç boyu Yobo, Lugano, Selçuk, Topuz ve Caner ayağına gelen topları dan dun ileri vurdular. Bu şekilde futbol oynayamazsınız. Karşınızdaki rakibiniz 2. Lig B kategorisinde oynuyorsa ve senden daha fazla pas yapıyorsa ve şut çekiyorsa kâğıdı kalemi bir kenara bırakıp ben ne yapıyorum diye bir düşüneceksin. Pas vermek, şut çekmek, mücadele etmek futbolun temel yapı taşıdır. Sen bunları yapamıyorsan, kendinden kat kat düşük seviyedeki oyunculara karşı bile geride kalıyorsan başarı hayaldir.

Aykut Kocaman şunun farkında değil sanırım. Hatalar yapabilir, başarıyı zamana yayabilir ama oyuncularına inancı aşılayamazsa işi çok zor. Bu yolun sonu sabotajdır. Kendi transfer ettiği oyuncuya bile derdini anlatamıyorsa Aykut Kocaman’ı çok daha zor günler bekliyor. Malatya ikinci golü attığında daha 20 dakika vardı ve 20 dakika boyunca Malatya tribünleri üç, üç, üç diye tempo tuttu. Senin futbolcunda psikolojik olarak bu durumdan bir etkilenme olmuyorsa sorunu taraftar elbette ki sende arar. 

Bu maç da gösterdi ki Fenerbahçe’nin asıl sorunu takım olmakta ve temel ihtiyaçları karşılayabilmektir. Fenerbahçe bunları başaramazsa istediği mevkiye istediği adamı transfer etsin yine başarılı olamaz. Fenerbahçe ikinci yarının ilk 9 haftasında seviye olarak çok zor maçlara çıkacak. Bu 9 maçta yapacaklarıyla kaderini çizecek ancak görünen o ki hala hazır değiller. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...