11 Ekim 2012

Aykut Kocaman Karakterdir





-oyuncu grubunuzda neyle karşılaşırsanız affetmekte zorlanırsınız?

"aldatma. Gruba karşı her şekilde açık olmaya çalışıyorum. Sakatlıklarla ilgili, takım içindeki durumlarıyla ilgili, psikolojik sorunlarıyla ilgili, performanslarıyla ilgili, her şeyle ilgili... Ve onlardan çok fazla şey istemiyorum. Bunun karşılığında istediğim tek şey var: açık olmaları. Bu anlamda, transferle, davranışlarla, performansla ilgili olabilir, aldatma, ikiyüzlülük kabul edemeyeceğim tek durum. Onun dışındaki her şeyi affedebileceğimi düşünüyorum. Genel olarak hayatımda da bu böyle. Açıklıktan yanayım. Şunu da eklemek istiyorum. İşine saygı duymayan ve arkadaşına saygısızlık yapanı da bunun yanına koymak gerek. Bugüne kadar pek fazla olmadı ama burada ufak tefek cezalandırmalarım olduysa bunlar arkadaşlar arasındaki ya da antrenmanlardaki saygısızlıktan kaynaklanmıştır. Ama onda bile yüreğim elvermiyor, sonunda affediyorum."
  


Alex De Souza takımdan ayrıldı. 8 sene boyunca Fenerbahçe’de kırılmadık rekor bırakmadı. Adını yüzlerce defa tribünlerde haykırttı. Aile yaşantısıyla, Karakteriyle, Centilmenliğiyle, Rakibe saygısıyla Türk Futbolunda belki de örneğini görmeyeceğimiz bir adam artık yok. Giderken düzenlediği basın toplantısında bile büyük erdemlilik ile içtenlikle başından geçenleri anlattı.

Basın toplantısına kadar Aykut Kocaman’ın suçlu olduğunu düşünüyordu büyük topluluk. Karakterine, Fenerbahçeliliğine ağır hakaretler edildi. Yukarıdaki alıntı onun İstanbulspor’un başındayken kampta verdiği bir röportajdan.

Alex-Aykut Kocaman olayında, Aykut Kocaman’ın yerine biraz empati kurmak isterseniz yukarıdaki yazıyı okuyup temelde Aykut Kocaman’ın neler yapabileceğini, neler düşünebileceğini az çok görüp öyle empati kurmanızı tavsiye ederim.

Sadece yukarıdaki yazı bana yetmez diyenlere, Aykut Kocaman-Oğuz Çetin ve Ali Şen dalgalanmasında gelen 96 şampiyonluğunda Aykut’un maçlardaki yerini ve etkisini de inceleyebilirsiniz.
Alex De Souza adam gibi adamdır. Ancak Aykut Kocaman da adam gibi adamdır. Şekeri olsa da Aziz Yıldırım da adam gibi adamdır. Üçü de Fenerbahçe’yi çok seviyorlar. Anlaşmazlıklar doğmuş, zaman zaman Aykut Kocaman Alex’e destek vermiş, zaman zaman Aziz Yıldırım Alex’e destek vermiş, zaman zaman Alex Aziz Yıldırım’a destek vermiş, zaman zaman Alex Aykut Kocaman’a destek vermiş, zaman zaman Aykut Kocaman Aziz Yıldırım’a destek vermiş, zaman zaman Aziz Yıldırım Aykut Kocaman’a destek vermiştir. Belki de şimdi üçü de birbiriyle anlaşamıyor. Ancak bu onların Fenerbahçe’yi sevdiğini değiştirmiyor. Bu onların karaktersiz olduğunu, şerefsiz olduğunu da göstermiyor.

Alex’in zamanı geldi gitti. Aziz Yıldırım’ın da Aykut Kocaman’ın da bir zamanı gelecek ve onlarda bu kulüpten gidecekler. Nasıl Zeki Rıza gitti yerine Lefter geldiyse. Lefter gitti yerine Alex geldiyse, Alex’in de yerine birisi mutlaka gelecek. Kulübe yakışan bu değelere hak ettiği saygının gösterilmesidir.

Yönetimin jübile teklif edercesine yaptığı veda yazısı gerçekten anlamlı. Konuyu gereksiz uzatmadan kestirip atması ve Alex’e gereken saygıyı göstermesi muazzam. 

Emin olun yarın Alex’in jübilesi olursa Aykut Kocaman ve Aziz Yıldırım onu ayakta alkışlayacaktır.

O hatalı bu hatalı gibisinden yorumlara girmek istemiyorum. Üçü de hatalı. Üçü de hatalarının farkına vardılar ve sustular. Hatalarını kabul ettikleri andan itibaren de Fenerbahçe çok ağır iki maçtan büyük zaferler ayrıldı. Daha da büyük zaferlere imza atabilirler. Çünkü üçü de Fenerbahçe için çalışıyor ve tüm karakterlerini Fenerbahçe için kullanıyorlar. Taraftarın artık bunu anlayarak hareket etmesi gerek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...