5 Ekim 2012

Top Rakipteyken Pres – B. Mönchengladbach:2 Fenerbahçe:4



 

Fenerbahçe’nin sezon başından beri en büyük sorunu top rakipteyken rakibi izlemekti. İlk defa bu maçta rakibi izlemediler. Rakibe yaptıkları presin de mükafatını çok defa aldılar. O çok iyi paslaşan Alman takımı onlarca pas hatası yaptı. O topu oyuna çok iyi sokuyor denilen Stegen bir sürü pas hatası yaptı ve topları taca atmak zorunda kaldı. Barcelona’nın hep paslaşması konuşuluyor ancak Barcelona’yı, Barcelona yapan rakibe pres hep unutuluyor. Adamlar rakibi toplu hücum ederek yoruyor ve kontra pozisyonlarla goller buluyorlar. En azından rakibi kalelerine yaklaştırmıyorlar ve denemelerine izin vermiyorlar.

Fenerbahçe maalesef sezon başından beri top rakipteyken paslaşmalarına izin veriyordu. Hal böyle olunca da pozisyon üstüne pozisyon yiyorlardı. Alan savunması yaparken rakibi izlemek çok büyük tehlikedir. Sıkıntılar doğurdu. Takım içindeki sorunlar yüzünden isteksizlik de buna eklenince alan savunması çöktü. Bu maçta iki gol yedi takım ama tamamıyla savunmanın beceriksizliğinden geldi goller. 

Fenerbahçe çok önemli bir galibiyet aldı. Uçurumun kenarından döndü desek yeridir. Hem gruplardan çıkma adına önemli bir galibiyet hem de Aykut Kocaman’ın kendisini ispat etmesi adına önemli bir galibiyet oldu. Beşiktaş maçıyla birlikte daha net yorumlar yapılabilir. Bakalım bu oyunu sürekli hale getirebilecek mi? Getirebilirse şampiyonluk yarışına tekrar ortak olur.

Fenerbahçe’nin bugün bana göre denediği en önemli şey Meierles-Topal değişikliğidir. Meireles geldiğinden beri daha çok defansta toparlayıcı görevindeydi. İlk kez bu maçta Topal geride Meireles daha çok ileride oynadı. Aslında ileri denmemeli iki yönüyle oynadı ancak öncelik itibariyle Topal geride kaldı, Meireles ileride ataklara katıldı. Meireles gerideyken beklerin ve stoperlerin arasına sürekli girdi ve onların hatalarını kapatıyordu. Topal’da bu özellik olmadığı için bu maçta savunma oyuncuları yine yalnız kaldı ve sınırlı yeteneklerinden doğan boşlukları kapatan olmadı. Çok basit goller yendi. Meireles’in bugün oyunun iki yönünü de çok iyi oynadığını gördük. Topal’ın bence bir an önce savunmanın arkasına sarkmayı bir şekilde öğrenmesi gerekiyor. 

Kuyt-Sow ikilisi çok can yakacaktır. Benim bu ikiliye itimadım çok büyük. Krasic de takıma katılırsa gerçekten iyi bir hücum hattı olacaktır Fenerbahçe’nin. Geriden gerektiği gibi destek gelirse bu adamlar çok iyi işler yapar. 

Dikkat ediyorum takım her maça en fazla 4 yabancı ile çıkıyor. Madem bu yabancı sınırı tam olara kullanılmayacak Fenerbahçe’nin bence kadro kalitesi olarak en zayıf yerine, stopere bir yabancı isim alınması çok iyi olacaktır. Bekir, Egemen, Yobo, Serdar Kesimal yeterli değiller. Alışınca illaki oyunlarını bir adım ileriye taşıyacaklardır ancak Avrupa seviyesinde olamayacaklar.

Bu maçta bir kez daha gördük ki Stoch, hiçbir zaman Caner’in verdiği etkiyi veremeyecek. Eğer Caner iyiyse o maçta ilk onbire Caner yazılır. Caner akıllıca paslaşıyor ve akıllıca ortalar yapıyor. En azından ekstra işler yapmak yerine basit oynuyor. 

Baroni’ye gelirsek, bu zamana kadar neden koşmadın, şimdi neden koşuyorsun be aga?!

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...