28 Eylül 2010

Bu Takımın Daha Zaman’a İhtiyacı Var

Fenerbahçe çok kolay bir galibiyet almış gibi görünüyor. Ancak Kasımpaşa’nın zayıf olmasının yanında Fenerbahçe’nin önde baskı yapması da bunda etken oldu. Kaybettiği maçlarda takımı ileriye taşıyamadığı için Fenerbahçe goller yedi veya kazanacağı maçları kaybetti. 

Geçen hafta Beşiktaş maçına çıkan kadronun aynısını sürdü oyuna Aykut Kocaman. Fenerbahçe’de geçen haftaya göre değişen en önemli olgu takımın bloklar halinde hücuma çıkışları oldu. Kasımpaşa göbekten çok daha etkili ataklar yaptığı için Beşiktaş’ın 80 dakikada yapamadığı atakları Fenerbahçe’nin rezalet defansı karşısında tehlikeli oldu ve goller buldu. Fenerbahçe’de Defansın kötü olmasına değineceğiz.

Geçen hafta Beşiktaş maçında takımın her şeye rağmen hücumda etkili olmasına rağmen oyunu kontrol altına alamamasının en büyük sebebi topu ileride tutamamasıydı. Geçen hafta Alex, Selçuk, Emre ve oyuna sonradan giren Cristian topu geride kontrol etmeye çalıştıkları için kontrolü Beşiktaş’a verdiler ve sonunda bir yerlerde Beşiktaş’ın golü ile sonuçlandı bu riskli futbol. Bu hafta Aykut Kocaman bu hatasını görmüş olacak ki Selçuk’u geride bıraktı ve Emre, Solda Dia, Sağda Mehmet Topuz ile baskılı bir şekilde hücum yaptı. Alex ve Niang’ın da topu kaybetmeyerek olumlu bir şekilde ataklara destek vermesiyle Fenerbahçe blok halinde hücum yaptı. Zaman zaman beklerin oyuna girmesiyle de Fenerbahçe takım halinde hücum yapabildi. Defansın büyük hataları sonucunda yenilen golleri saymaz isek Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı net bir futbol oynayarak yendi.

Defans uzun süredir iyi değil Fenerbahçe’de ve bunun çok fazla sebepleri var. Lugano, Dünya Kupasından döndüğünden beri çok kötü oynuyor. Bilica her ne kadar özverili oynasada kademe yapmayı hiçbir zaman bilmiyor. Bugün yenilen iki golde de kademe diye bir olgu bu iki oyuncuda yoktu. Selçuk yapması gereken ilk karşılamayı Fenerbahçe’de 7 senedir yaptığı maç sayısı 10 u geçmediği için bu maçta da bu adamların yükünü hafifleteceğine Kasımpaşalı Şahin’e yol vermekten öteye gitmedi. Yobo’nun girmesi Lugano’yu biraz rahatlattı, Selçuğun da biraz daha kontrolü eline alması defansı rahatlattı ancak bu iş Selçuk ve Bilica ile Lugano ve Volkan’ın formsuzlukları ile olmayacağı artık net görüldü. Mehmet Topuz bugün verdiği mücadele ile o bölgede Emre ile çok rahat maçlar çıkartacağını gösterdi. 

Fenerbahçe’de en dikkat çekici adam olarak Dia’yı gösterebiliriz. Maçta her iki kanatta oynadı ve atakları yönlendirdi. Özellikle 3. Golde 2 kişiye karşı verdiği mücadele ve topu söküp alışı, götürüp pası verişi muhteşemdi. Fenerbahçe, Stoch ve Dia’yı bu şekilde dönüşümlü olarak kullanmayı başarabilirse rakip takımlarının başını döndürür. Tabi yabancı sınırı ya Andre Santos’u ya da Alex’i etkileyecektir. Ancak Fenerbahçe mutlak surette Stoch-Emre-M.Topuz-Dia’lı orta saha kurgusunu oturtmalıdır. Alex mi kenarda oturur Andre Santos mu bilmem ama Bu orta saha oyunu ileriye çok iyi taşır ve takım halinde oynayabilir.

Aykut Kocaman’ın bugüne kadar takıma etkisi konusunda büyük hataları oldu. Ancak hatalarından hep bir sonraki hafta dönmesini bildi. Fenerbahçe çok iyi değil ve daha tam olarak koordineli değil ancak bu olmayacağını göstermez. Zor haftalar devam ediyor ancak 10. Haftadan sonra bir çıkış süreci yaşanacağı ortada. Zamana ihtiyacı olduğunu bu maçta gösterdi Aykut Kocaman.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...