27 Eylül 2010

Değişim

  3785
Büyük kulüplerin vazgeçilmezleridir değerleri. O değerlerdir kulüpleri büyük yapan ve aynı zamanda o değerlerdir kulüplerin ayak bağı olan. Fenerbahçe’de bu değerler çeşit çeşit karşınıza çıkabiliyor. Bu yüzden bu değerlerin birbiriyle çarpışması da, birlik olması da kulüp geleceğinde büyük rol oynuyor.

Son dönemlerdeki Aziz Yıldırım ve Ali Şen kavgası, ortada bir birleşmenin olamayacağını gösterdi. Suçlu kimdir tartışmalarına girmeyeceğim, bu tartışmalarda Fenerbahçe Spor Kulübünün yeri neresidir? Asıl tartışılması gereken konu budur.

Aziz Yıldırım 2006 yılı mayıs ayında Denizli’de kaçan şampiyonluğun ardından görevi bırakma gerekçesi olarak Aziz Yıldırım ismi üzerinden Fenerbahçe Spor Kulübünün yıpratılması olarak gösterdi. O dönem içinde kulübün hemen hemen tüm değerlerinin Aziz Yıldırım’a destek vermesi bazı kişileri rahatsız etmiş olacak ki kulübün 100. Yılı öncesi herhangi bir sorun yaşanmadı. Ancak görülüyor ki Aziz Yıldırım ismi Fenerbahçe Spor Kulübüne zarar vermeye devam ediyor.

Fenerbahçe öyle zor bir dönemden geçiyor ki, son haftada kaybedilen şampiyonluk sayısının ikiyi bulması ve futbol takımının kabuk değiştirmesinden doğan sancıların artması camia’yı huzursuz ediyor. Bu durumda dikkatlerin futbol takımına verilmesinin gerektiği ve değişen futbol düzenine ayak uydurabilmek adına destek verilmesi gerektiği şu ortamda Fenerbahçe Spor Kulübü bu şahısların kavgalarıyla daha çok geriliyor ve kendi kişisel hazlarının acısını Fenerbahçe Spor Kulübü çekiyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü, bir tek Futbol şubesine gerekli evrimini yaşatamamıştır ve tüm çabasını bu şubeye yönlendirmesi gerekmektedir.  Ancak görülüyor ki Kişisel kavgalar yüzünden bu olmayacaktır. Aziz Yıldırım’ın bu noktada artık görevi genç ve dinamik bir isme devretmesi gerekmektedir. Fenerbahçe camiası da taraftarıyla ve kongre üyeleriyle diğer amatör branşlardaki kurulu düzeni devam ettirebilecek, futbol şubesine gerekli evrimini tamamlatabilecek bir lider seçmelidir. Bunun dışında eskiye yapılan her dönüş Fenerbahçe’de ki karmaşa ortamını iyice ateşleyecektir. Fenerbahçe yeni değerlerini bulmalıdır ve yüceltmelidir. 

Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi, olağanüstü kongre için en doğru zamanı belirleyerek, değişim için ön ayak olmalıdır. Aziz Yıldırım’ın yapacağı son büyük yatırım bu olacaktır.

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...