13 Temmuz 2011

2011-2012 İç Transfer Durumu #2



İç Transferde ikinci bölüm biraz soru işaretleriyle dolu.

Şike operasyonu, Düzce’de ki kampa tam kadro çıkmak isteyen Aykut Kocaman’ın planlarını sekteye uğrattı. İç transferde Semih ile anlaşan Fenerbahçe, Yobo, Bilica ve Güiza’nın belirsizlikleriyle kampa başlamak zorunda kaldı. 
 
Semih ile anlaşılması çok iyi oldu. Takımda kaliteli bir Türk forvet olması şarttı. Özellikle Şubat ayında Afrika Kupası varken Emenike ve Niang’ın yokluğunda Semih’e büyük iş düşecektir. Ayrıca Niang dışında oyunu geriden kuran bir forvete daha ihtiyaç vardı. Yedek kulübesi için çok iyi bir transfer oldu. Aslında Semih kendisini güçlendirse ve 90 dakika mücadele edebilecek kondisyona sahip olsa Türkiye Liginin açık ara en iyi santraforu olur ancak son yıllarda kondisyonunda bir düşüş var ve sürekli sakatlanıyor.

Yobo ve Bilica, birbirleriyle bağlantılı olarak kalıp kalmayacakları şekillenebilir. Yobo, son şike operasyonundan sonra büyük ihtimalle geri dönmeyebilir. Yobo’nun yokluğunda yerine Serdar Kesimal düşünülürse yedeklemek amaçlı kimsenin istemediği Bilica düşünülebilir. Zira uzun maratonda Lugano-Serdar’ın yedekleri Bekir ve Bilica olabilir. Bilica’nın kalmasını her ne kadar istemesem de Aykut Kocaman parayı sokağa atmaktansa zor zamanda Bilica’yı değerlendirmek isteyebilir ve bunu da başaracaktır. Güiza’dan da bu şekilde maksimum verim alan Aykut Kocaman Bilica’dan da aynı verimi sıkıntılı durumlarda alabilir. 

Güiza konusu tam bir muamma. Şike operasyonu yüzünden orta saha transferi olmaz ise eğer Güiza’nın da talibi olmazsa kalma ihtimali yüksek gibi görünüyor. Kalırsa değerlendirilecektir. Yoğun tempoda takımın 4 forvetinin bulunması en azından zarar getirmez.
Altyapıdan 3 genci de kamp kadrosuna alan Aykut Kocaman, gelecek adına da büyük hamleler yapıyor. Faydalanmaktan öte altyapıya gözüm üzerinizde mesajı vermesi bile gelecek adına olumlu olacaktır. Artık altyapıdaki gençler A takıma çıkabilme ihtimallerinin olduğunu bilerek çalışmalarına devam edecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...