2 Temmuz 2011

Yapın Artık Şu Hamleleri



Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı oldu. Türk Futbol’u için çok iyi bir isim oldu. Fenerbahçe Acıbadem ile Eczacıbaşı’nın yıllarca yaratamadığı etkiyi hızlı bir şekilde yarattı. Türk Voleybol’unu Dünya ve Avrupa arenasında tanıtma yolunda, altyapıyı cesaretlendirip, bilgilendirme konusunda çok doğru işleri çok hızlı bir şekilde yaptı. Yaptığı hatalar olmadı mı? Elbette oldu hatta yaptığı hata Avrupa Şampiyonluğuna mal oldu ancak kazanan yine Türk Voleybolu oldu.

Mehmet Ali Aydınlar tüm kurumların desteğiyle geldi. Artık bu destekle birlikte hızlı bir şekilde temel sorunların üstüne gidilmesi lazım. Sporda şiddet, statların iyileştirilmesi, hakemlerin güven tazelemesi, seyircisiz oynama cezalarının elden geçirilmesi, Türkiye Kupası ve liglerde yapacağı statü değişiklikleri, Yabancı sınırı, altyapıya destek ve Almanya’nın nasıl oluyor da Türk oyuncuları bir Dünya yıldızı haline getirdiği konularına parmak basması beni heyecanlandırdı. Mehmet Ali Aydınların İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya’nın yaşadığı değişimleri gözlemlediğini ve bu değişimlerden oluşan karma bir devrim yaratmaya çalıştığını hissetmemek elde değil.

Türk Futbolunun bir devrime, büyük bir yapılanmaya ihtiyacı var. Artık bu kaçılamaz bir gerçek. Bugüne kadar gelenler hep sorunları hasıraltı etmeye çalışıp insanların yüzüne şirin gözükmeye çalıştılar. İnşallah Mehmet Ali Aydınlar bu sorunları çözer. Türk Futbolunun buna çok ihtiyacı var ve artık zamanı geldi. 

Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçeliliğini konuşanların art niyetli olduğunu düşünüyorum. Dervişin fikri ne ise zikri de odur. Kendilerine yapılmasını istedikleri şeyin başkasına yapılacağını hissetmek, kudurmak ve saldırmak çok hoş değil. Türk Sporu bu şekilde eridi bitti. Ali Uras, Galatasaray başkanlığı yaparken TFF Başkanı oldu, keza Haluk Ulusoy, Şenes Erzik, Levent Bıçakçı vb. örnekler varken artık Mehmet Ali Aydınlar’ı sen Fenerbahçelisin bu işi yapamazsınız diyerek zan altında bırakan ithamlarda bulunmak aşağılık kompleksidir. En azından biraz dönüp geçmişe bakmak lazım, geçmişe bakmıyorsanız bugün her kulübün verdiği desteğe bakmak lazım. Yok, ben hiç birine bakmam diyorsanız dönüp bir aynaya bakmak lazım.

Not: fotoğraf www.milliyet.com adresinden alınmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...