11 Temmuz 2011

Eppur Si Muove


Tam bir haftadır soğukkanlı bir biçimde olanları izledim. Herkesin tecelli etmesini beklediği adaletin nasıl tecelli edeceğine dair yasalar detaylı bir biçimde incelendikten sonra ve Türkiye gerçeklerinin farkında olarak, Fenerbahçe’nin küme düşmeyeceğinin ve/veya küme düşürülemeyeceğinin rahatlığıyla olayları izledim. At gözlüklerinin altından timsah gözyaşı döken ülkem insanının şaşkın bakışları altında kararı zevkle dinledim.

Emniyet ve Medya bu süreci baltalamıştır. Olayların detayına girmiyorum. Herkes zaten bu konuyu dillendirdi. Savcının delillere gizlilik koyduğu ortamda telefon kayıtları, resimler ve iddialar kamuoyuna servis edildi. İtibarsızlaştırma politikası son hükümetin en acımasız silahı oldu. Yargılamak istedikleri kişi ve/veya kurumları yargısız infaz yoluyla halkın önüne atmak gerçekten acımasızca bir tavır ve bu demokrasi ile bağdaşmaz!

Sonuç olarak her ne kadar güvenmesek de sonuç az çok belliydi ve mantıksal olarak olması gerekenler belliydi. Hiçbir şekilde iddialara, mantıksız olaylara, nedenlere girmeyeceğim çünkü olay başlı başına çelişkilerle ve eşitsizliklerle dolu. Bana kimse bu davanın mantıklı ve eşit bir ortamda yürütüldüğünü anlatamaz. UEFA’nın talimatlarına göre takımlar hakkında kararı federasyonlar karar verir ve federasyonlar bağımsızdır ve siyaset karışamaz! Mahkeme sonucu ne olursa olsun TFF istediği gibi kararını verebilir. Bakıyoruz TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, soruşturmayı yürüten savcıdan bilgi alamadığını söylüyor. Bir şekilde bir hafta boyunca incelemeler yapılıyor ve bugün Fenerbahçe’nin durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığı belirtiliyor.

TFF üzerine atılan bu bombayı çok mantıklı bir şekilde savuşturdu. Fenerbahçe’yi küme düşürseler ve mahkeme Fenerbahçe lehine bir karar vermiş olsa bu külfetin altından hiçbir şekilde kalkamazlardı. Zamanı geri getirme ihtimali bu dünyada şu an için yok. Ancak mahkeme kararını beklemek çok daha mantıklıydı ve TFF mantıklı olanı yaptı. Mahkeme sonucunda iddialar, belgelerle desteklenirse zaten Fenerbahçeliler, Federasyondan önce sandalyeye vurur! Geç gelen adalet mutlaka tecelli eder ve hak eden hakkını bir şekilde alır.

Ancak at gözlüklerinin altından gözyaşları döken bu grup nedense bu kararı beğenmediler. Bir hafta boyunca adalet naraları atıp üstüne iddialar bile ortada yokken federasyondan geri dönülemez bir karar almasını beklemek gerçekten büyük sorumsuzluk. Gerçi onlara alıştık. Konu Fenerbahçe olduğunda çok acımasız olabiliyorlar. Bakıyoruz gözaltına alınanların sayısı bugün artmaya devam ediyor ancak Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’ye yapılanların yüzde biri yapılmadı.

Bu operasyon Fenerbahçe’nin itibarını azaltmaya yönelik bir operasyon olarak akıllarda kalacak. Göreceksiniz iddialar da kanıtlanamayacak. Bunlar benim sadece kişisel tahminim ancak o iddialar sağlam iddialar olsaydı şu an mutlaka açığa çıkartılıp Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin kalemi kırılırdı. Ben bu iddiaların sağlam temeller üzerinde oturtulduğuna inanmıyorum. Bu davanın öyle 2-3 senede biteceğine de inanmıyorum. Ergenekon’un bir benzer sürecini burada da göreceğimiz aşikâr!

Fenerbahçe, bundan sonra daha çok çalışarak ve anormal başarılar kazanarak itibarını tekrar toparlamaya çalışacaktır ancak Aziz Yıldırım devri kapandı diyebiliriz. 2006 yılında kendisi yüzünden kulübe zarar verileceğini düşünerek istifa eden ve tüm camia tarafından ikna edilen başkanın geri dönmeyeceği ortada. Fenerbahçe için artık yeni bir dönem başladı. Bu süreçte gerçek dostu ve düşmanı iyi ayırt etmek gerek.
Son söz bu operasyonun her şeyi çözeceğini düşünen işbirlikçi koyun halka gelsin, 

Dosya:Galileo before the Holy Office.jpg

Galileo’yi mahkeme önüne dünya dönüyor dediği için çıkardıklarında suçunu kabul ettikten sonra içinden “Eppur Si Muove (Ama Dönüyor)” demiştir. Aziz Yıldırım belki bir gün gelecek bu işkenceden kurtulmak için suçunu kabul etmek zorunda kalacak ama hepimiz bileceğiz ki bu düzen ondan önce vardı ve ondan sonra da var olacak. O suçunu kabul etse de bu işin içinde olan gerçek sporseverler kimin ne yaptığını her zaman için görecek ve hak aramaya devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...