18 Şubat 2011

Beşiktaş’ın Şampiyonluk Maçı



Fenerbahçe ve Beşiktaş Pazar günü çok kritik bir maça çıkacak. Fenerbahçe için kritik, çünkü şampiyonluk yolunda çok önemli bir viraj ve alınacak bir galibiyet takımı çok rahatlatacak. Beşiktaş için kritik, çünkü hedeflerden uzaklaştıktan sonra kendi seyircisi önünde kaybetmesi sıkıntı yaratacak. Daha önemlisi bunca sıkıntı içinde taraftarını en çok mutlu edecek şey Fenerbahçe galibiyeti olacaktır.

Beşiktaş, sene başından beri takım savunmasını bir türlü oturtamadı. Dünya futbolu artık değişti. İki iyi stoper, iki iyi bek koyarım, önlerini de bir defansif orta saha koyarım bu işi çözerim diye düşünürseniz büyük hüsrana uğrarsınız. Shuster bunun farkında mıdır bilmiyorum ancak bu yönde uygulamalar yapmaması ya bu işi fazla ciddiye almadığını gösterir ya da değişime ayak uyduracak donanıma sahip olmadığını gösterir ki son seçenek Shuster gibi bir Teknik Direktör için çok kötü bir senaryodur.

Fenerbahçe, Beşiktaş’ın aksine takım savunmasını oturtmak için uğraştı devre arası boyunca. Bugün bakıyoruz Fenerbahçe’ye, yeri geldiğinde Niang bile savunma yapabiliyor, yeri geldiğinde Alex yatarak müdahalelerde bulunabiliyor. 

Pazar günü oynanacak maç, son maçlara bakıldığında, Fenerbahçe için çok kolay geçecek gibi görünebilir ancak çok zor bir maç olacak. Fenerbahçe, karşısında gerçek Beşiktaş’ı bulamayacak. 

Fenerbahçe’nin bu maçta mutlaka Beşiktaş’ın bu kazanma arzusunu sindirmesi gerek. Eğer bunu başarabilirse, Beşiktaş’ı, normal Beşiktaş’a çekebilirse galibiyete ulaşması çok kolay olacaktır. Çünkü arkada çok boşluklar veren bir Beşiktaş savunmasında Niang, Alex, Dia gibi oyuncular çok iyi fırsatlar bulacaktır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...