11 Şubat 2011

Denge

Özrünü kabul etmiyorum 


















 Emre hakkında, Güney Kore maçından sonra gördüğü kırmızı kart dolayısıyla çok fazla yorum yapıldı. Herkesin kendine göre haklı yorumları var. Ancak daha %100 bir yorum görmedim veya şöyle söyleyeyim, Emre hakkında nokta atışı bir tespit yapıp, Emre’nin “vay be! Sanırım doğru söylüyor” dedirtebilecek bir yorum göremedim.

Bende burada Emre’ye akıl verip şunu yanlış yapıyorsun, burada eksiklerin vardır diye yazarken %100 bir Emre yorumu yapamayacağım. Birazdan kendi penceremden bir Emre yorumu da göreceksiniz ancak amacım benim yorumumdan çok küçük bir hatırlatma yapmak olacak.

Kimisi abarttığını ve artık sakin olması gerektiğini, kimisi de bu yorumları yapanların, Fenerbahçe’ye ve Türk Milli takımına zarar verdiğini, kimisi karakterini ve kişiliğini yorumladı. Psikoloji uzmanları çocukluklarına indi, hiç anlamayanlar şımarık olduğunu tespit etti, çamur olduğunu iddia edenler havada uçuştu.

Emre konusu, o kadar garip bir hal aldı ki, Emre’nin içinde bulunduğu buhranın aynısını yaşayanlar Emre hakkında çeşit çeşit yorumlar yapıyor.

Türkiye’de en fazla faul alan futbolcu olduğunu ve oynadığı takımlarda öyle stratejik görevler aldığından rakibin direk hedefi haline geldiği gibi yorumlar ile başınızı şişirmek istemiyorum. Emre’nin takıma zarar vermeden geleceğini planlamak zorundadır. 

Bunun için çok basit bir örnek vereceğim!

Emre hırslı olabilir, acısı dayanılmaz tekmelere maruz kalabilir hatta ve hatta kaybetmeyi sindiremeyip agresif bir şekilde oyununu oynayabilir. Buna bir lafımız yok! Ancak Emre’nin artık şunu görmesi gerek, Bu takımda çok büyük bir göreve sahip ve eksik olduğu her maçta sıkıntı yaşanacak. Selçuk’un bile oynamaması sıkıntı yaratabiliyorsa bu takımda kusura bakma Emre kardeşim ama kızılcık şerbeti içeceksin, kan kusacaksın ama yine de susup hedefine kilitleneceksin.

Başarılı olduğun zaman Hagi gibi herkes başarını konuşacak. Eğer sen başarılı olmaz isen, istediğini yap affedilmezsin. Sakin olmak zorundasın. Bu dengeyi kuracak kişi de sensin. Senin zaten oturmuş bir kişiliğin var. Her insandan aynı olmasını beklemek faşist bir yaklaşım olur zaten. Seni zaten insanlar bu şekilde seviyorlar ancak kişiliğin, başkalarının özgürlüklerine zarar verecek boyuta ulaşmasın. Bu dengeyi kuracak kişi sensin.

Emre’nin sinirli yapısı üzerinden başka siyasetler yapanların yorumlarını dikkatlice ayıklayarak başlayabilirsin bu işe

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...