15 Şubat 2011

Koşar Adım Zirveye – Fenerbahçe: 2 Kayserispor: 0



Fenerbahçe son sürat hedefe doğru ilerliyor. Devre arasında yaşanan olaylardan sonra alınan önlemler, camiayı bir anda heyecanın içerisine soktu. Dün akşam ve koca bir hafta yaşananlar gösterdi ki yönetimiyle, teknik ekibiyle, futbolcusuyla, taraftarıyla Fenerbahçe bir olursa bu yarışı sonuna kadar kovalayacaktır.

Çok diri bir takımla daha karşılaştı Fenerbahçe bu hafta da. Zaten Fenerbahçe ilk 9 maçında çok çetin rakiplerle oynayacağı için konsantrasyonunu korumak zorunda. Kayserispor, gerçekten çok iyi bir takım. Şota Arveladze kendi felsefesini takıma yansıttığı gibi, kaliteli oyuncularla futbolun gereklerini yerine getiriyorlar. Pozitif futbol oynuyorlar ve mücadeleyi hiçbir zaman bırakmıyorlar. Dün bireysel hatalardan dolayı goller yemeseler çok daha farklı bir performans sergileyebilirlerdi ancak her birimiyle şampiyonluğu isteyen bir takımla karşılaşmaları kimyalarını bozdu.

Fenerbahçe daha önce Trabzon maçında çıktığı taktik ile maça başladı ve mücadele ederek Trabzonspor maçının bir kopyasını bize izletti. Kayserispor kadar, hatta daha fazlasıyla mücadele etti ve maçı istediğini hissettirdi. Takımın eksikleri hala var ancak takım oyunu ile bu eksiklerini kapatıyorlar ve ellerindeki hedefe göre hareket ediyorlar. Önümüzdeki sene daha fazlasını yapmak zorundalar ancak temel ihtiyaçları karşılamaya başlamak mecburiyetindeydiler ve bunu şu ana kadar çok iyi yapıyorlar.

Zorlu maçlar devam ediyor. Haftaya çok zorlu bir İnönü virajı var. Beşiktaş kötü günlerin altından kalkabilmek için ölüm kalım maçına çıkacak. Fenerbahçe önündeki 3 deplasman maçından 6 puan veya 5 puan çıkartabilirse şampiyonluk yolunda çok büyük bir aşama kaydetmiş olur. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...