28 Şubat 2011

Volkan Böyle İstedi – Fenerbahçe: 2 Kasımpaşa: 0




Fenerbahçe son hızla şampiyonluğa gidiyor. Güçlü rakiplerine karşı nasıl konsantre oluyorsa, zayıf rakiplerine karşı da aynı şekilde konsantre olarak bunu gösteriyor. İşini şansa bırakmamak için en ufak fırsat vermemeye çalışıyor maçlarda rakiplerine. Bu istek, bu irade, Fenerbahçe’yi şampiyonluğa götürecektir. 

Fenerbahçe çok rahat bir maç oynamadı. Ligin ilk yarısında altı gol attığı rakibi yoktu karşısında. Daha hızlı, gençlerden kurulu, sistematik bir takım vardı sahada. Fuat Çapa çok iyi teşhisler koymuş ve Kasımpaşa’yı hak ettiği mücadele gücüne taşımış. Yılmaz Vural’ın bitik, yaşlı, yavaş Kasımpaşa’sını tabiri caiz ise 180 derece döndürmüş. Volkan o penaltıyı kurtarmasa, Fenerbahçe çok daha zor bir maç çıkartırdı. 

Takım harika mücadele etti. Kasımpaşa da harika mücadele etti. Alex De Souza, neden efsane olduğunu insanların gözüne bir kere daha soktu. Ancak bu maç hakkında konuşulması gereken adam Volkan’dır. Volkan, üç senedir öyle maçlar çıkartıyor ki alkışlamamak elde değil. Geçen sene çok kritik süreçte kurtardığı toplar ve penaltılar ile şampiyonluğa ortak ettiği takımı bu sene de ayakta tutmasını bildi. Volkan gün geçtikçe çok daha iyi bir kaleci oluyor. Maçlara kendisini çok daha iyi hazırlıyor. Eski Volkan olmadığını her maç gösteriyor. Arada bir hatalı goller mutlaka yiyecektir ancak Volkan bu işi iyi yaptığını dün gece de gösterdi. Kasımpaşa’nın çok ender ve tehlikeli gelen akınlarında, bir kaleci için en kötü olabilecek duruma bile kendisini beyin ve fizik olarak hazırlamasını bildi. 

Bu yazıyı yazdığımda, Trabzon, Kayserispor ile 3-3 berabere kalarak liderliği Fenerbahçe’ye devretti. Fenerbahçe’nin önünde çok kritik bir üç maç duruyor an itibariyle. Deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği ve Galatasaray maçlarından alacağı sonuçlar ve akabinde Trabzon’un alacağı sonuçlar bu ligin kaderini oldukça derinden çizebilir. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...