16 Şubat 2011

Organize İşler Bunlar


 
Son 10 yıla baktığımızda Fenerbahçe’nin Türk sporuna yaptığı katkıları görmemek için gözünüzün ve aklınızın kör olması lazım. Güç, iyi şeyler getirebildiği gibi, kötü şeyler de getirebiliyor. Fenerbahçe’ye son yıllarda öyle büyük cezalar verildi ki çok tepki koyduk değişik platformlarda. Aynı durumdaki takımlara daha hafif cezalar verildi. Son yıllarda yaşanan travmalar ve değişim rüzgarlarının esmesiyle acaba biz biraz abartıyor muyuz diye düşünürken, son yaşanan Diana Taurasi olayıyla artık şunu söylemek için hiçbir sakınca görmüyorum, “Türkiye’deki tüm spor kurumlarında Anti Fenerbahçeli yöneticiler mevcut”

Fenerbahçe, Dünya basketbolunun bir numaralı oyuncusunu getiriyor ve bu ülkeye bir Avrupa kupası kazandırmak için Avrupa’nın en iddialı takımını kuruyor. Efes Pilsen’in topluca doping yaparak şampiyon olması ve son Diana Taurasi olayı, bunun hem spor kurumlarında, hem de medya’da organize bir biçimde Fenerbahçe düşmanlığı yürütüldüğünün kanıtıdır. Fenerbahçe Bayan Basketbol takımının tekelini kırmak için yapılan bir hamledir. Doping testi için çekilen kurada en iyi iki oyuncunun çıkması, medyaya durumun sızdırılması, yönetici sıfatındaki kişilerin numuneler açılmadan hüküm vermesi bu işi organize olduğunu ortaya koyuyor.

Doping testleri daha sonuçlanmadan, idari sorumlulardan Prof. Dr. Turgay Atasü’nün kafasına göre beyanat vermesi, Medyanın, sonuçlar belli olmadan Taurasi’ye cezalar kesmesi ve bu yaşanan olayların Fenerbahçe’nin başarılı olduğu her branşta yaşanmış olması artık iyice çıldırtmaya başladı insanları.

Biz Patagonya’da mı yaşıyoruz?

Bu ülkede hukuk yok mu?
 
Biz bu profesör, avukat sıfatlı insanlara güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz?

Fenerbahçe’nin olası bir Avrupa Şampiyonluğu ihtimalini aşağılara çektiler. Fenerbahçe’nin bu şampiyonluğunun ülkeye reklam açısından getirisi paha biçilemez. Maddi ve manevi katkısını hesaba dökemeyiz. 

Cemal Nalga olayının ört pas edilmesi, Efes Pilsen’in toplu doping yapması ve son olarak yaşanan Diana Taurasi olayıyla artık sorumluların bu işi bırakması şart oldu.  

Şundan artık iyice emin oldum, bu yapılanma Futbol’da da var, diğer branşlarda da olacak. Medya’da, PFDK’da, Tahkim Kurulunda, MHK’da, TFF’de, Anti Fenerbahçe politikası güden yönetici ve gazeteciler ile Fenerbahçe’nin son 10 yılda ciddi bir fark koyması engellendi ve hala engellenmeye çalışılıyor. Bu adamlar temizlenmediği müddetçe ülke sporu hiçbir şekilde ciddi başarılara ulaşamayacaktır. 

Abdullah Aksoğan

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...